Dezbatere publică la Vulcan privind prezentul și perspectivele mediului local de afaceri

Home Administrație Dezbatere publică la Vulcan privind prezentul și perspectivele mediului local de afaceri
Dezbatere publică la Vulcan privind prezentul și perspectivele mediului local de afaceri

O interesantă dezbatere publică având ca temă ”Mediul de afaceri din municipiul Vulcan – prezent și perspective” urmează să aibă loc miercuri, 24 februarie 2021, ora 13,00 la Cinematograful ”Luceafărul” din municipiu. Dezbaterea este organizată de Primăria municipiului Vulcan și face parte din cadrul activităților derulate prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Vulcan, fiind prevăzută în cadrul pachetului de proiecte ce au ca principal obiectiv implementarea ”Strategiei de dezvoltare locală”.

Potrivit primarului municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, la această întâlnire au fost invitați să participe reprezentanți ai mediului de afaceri local, împreună cu care autorităților publice locale doresc să se consulte pe următoarele teme majore de interes:

  • identificarea problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri local;
  • eficientizarea relației dintre administrația publică locală și sectorul privat;
  • efectele crizei provocate de pandemia Covid-19 asupra mediului de afaceri local;
  • posibilitățile de angajare în sectorul economic privat a persoanelor dezavantajate din localitate;
  • prezentarea stadiului în care se află proiectele POR/POCU selectate de GAL Vulcan în cadrul programului de Implementare a Strategiei de Dezvoltare Locală, program finanțat de asemenea din fonduri europene.

”Sectorul economic privat și relația autorităților administrației publice locale cu reprezentanții mediului de afaceri sunt elemente importante cărora trebuie să le acordăm atenția cuvenită. Cred că între noi, ca reprezentanți ai administrației locale și mediul de afaceri local trebuie să existe relații instituționale și principiale care să conducă la dezvoltarea sectorului economic privat și la crearea de locuri de muncă în municipiul Vulcan. Cred că, împreună, putem reuși pentru că, în definitiv, și în acest domeniu trebuie să demonstrăm că rămânem oameni, iar mesajul meu ”nici noi fără voi, nici voi fără noi” este unul cât se poate de evident și necesar scopului nostru comun: dezvoltarea comunității în care trăim cu toții. De aceea, îi invit alături de noi pe toți oamenii de afaceri vulcăneni interesați de acest lucru”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.