Minerii din Valea Jiului au primit banii pentru tichetele de masă și decontul de transport

Home Stiri la zi Minerii din Valea Jiului au primit banii pentru tichetele de masă și decontul de transport

Biroul de presă al Instituției Prefectului județului Hunedoara informează că vineri, 26 februarie 2021, angajații Complexului Energetic Hunedoara au primit sumele corespunzătoare contravalorii tichetelor de masa (10 luni) și ale decontului de transport (9 luni).

Suma totală plătită de Guvernul României este de 9,540 milioane lei, pentru 3995 angajați ai complexului energetic. Plata drepturilor angajaților CEH a fost efectuată conform H.G. 51 din 24.02.2021 și a unei dispoziții semnată de ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit directorului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Hunedoara, Octavian Băgescu, ordinele de plată au fost întocmite de angajații agenției și trimise ieri către trezorerie, astfel că astăzi banii au intrat în conturile beneficiarilor.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, care a promis liderilor sindicali mineri că până în data de 26 februarie vor fi plătite drepturile bănești restante, mulțumește miniștrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, și ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru rezolvarea în timp scurt a solicitărilor salariale ale minerilor și energeticienilor hunedoreni.

Acesta arată că astfel, au fost respectate toate acordurile semnate cu reprezentanții minerilor.