Cinci străzi din Petroșani vor fi modernizate de Compania Națională de Investiții

Home Administrație Cinci străzi din Petroșani vor fi modernizate de Compania Națională de Investiții
Cinci străzi din Petroșani vor fi modernizate de Compania Națională de Investiții

Consiliul Local Petroșani a aprobat indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul de investiții privind modernizarea străzilor Sarmizegetusa, Jiului, Pompierilor, Miorița și Aurel Vlaicu din municipiul Petroșani. Un proiect depus de administrația publică locală la Compania Națională de Investiții pentru finanțare și inclus pe lista – sinteză aprobată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Potrivit primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, care a inițiat proiectul de hotărâre de consiliu, prin modernizarea străzilor Sarmizegetusa, Jiului, Pompierilor, Miorița și Aurel Vlaicu se dorește creșterea siguranței circulației, reducerea zgomotului, a vibrațiilor și a prafului.

”Se vor executa lucrări de terasamente, se va asigura scurgerea apei prin rigole carosabile, rigole în acostament amplasate pe ambele părți ale străzilor. De asemenea, se vor executa rețele de canalizare pluvială, trotuare cu o suprafață de 2.480 mp, mărginite de borduri. Totodată, se vor amenaja 6 străzi laterale, pe o lungime de 15 metri”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Valoarea totală a lucrărilor, conform devizului general, este de 4.001.673,75 lei cu tot cu TVA.

Proiectul a fost depus la Compania Națională de Investiții și a fost prins pe lista – sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul Subprogramului ”Drumuri de interes local și drumuri de interes județean” din Programul național de construcții de interes public sau social, lista-sinteză aprobată de MLPDA.

Acest pachet de străzi, la fel ca și străzile Maleia și Slătinioara, sunt depuse la Compania Națională de Investiții, iar licitațiile pentru partea de proiectare și execuție vor fi făcute de CNI, a explicat în ședința de Consiliu Local primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.