Informare Apa Serv Valea Jiului privind situația hidranților din Petroșani

Referitor la afirmațiile apărute în spațiul public că “Incendiul violent izbucnit vineri seara la magazinul chinezesc situat pe strada 1 Decembrie 1918, în zona Spitalului de Urgență din Petroșani, a scos la iveală faptul că hidranții stradali de apă amplasați în proximitatea magazinului Carrefour (fostul magazin Billa) nu erau funcționali”, Apa Serv face următoarele precizări:

hidranții din zona magazinului Carrefour (fost Billa), nu aparțin Apa Serv, ci  aparțin rețelei proprii  de incendiu a magazinului  Carrefour (fost Billa), conform avizului de branșament eliberat de Apa Serv nr. 23314/23.07.2009.

– în zona respectivă există hidranți aflați în administrarea Apa Serv amplasați în apropierea magazinului Lidl, la sensul giratoriu de la Spitalul de Urgență din Petroșani (intersecția str. 1 Decembrie cu str. Petru Maior), precum și pe strada 1 Decembrie (în zona agenției de turism Rogvaiv Tour).

– toți hidranții exteriori aflati în administrarea Apa Serv din zona respectivă au fost și sunt funcționali, corect întreținuti, astfel încât să poată fi utilizați la parametri optimi în caz de necesitate, având debitele și presiunile necesare stingerii incendiilor.

– Apa Serv are un program de verificare a hidranților, ultima verificare s-a făcut în luna octombrie 2020, iar următoarea verificare  a fost planificată a fi făcută în luna aprilie, dar verificarea va avea loc începând cu luna Martie 2021.

Birou Presă  Apa Serv Valea Jiului Petroşani