Noi demersuri ale CJH pentru „Urgența” de la Călan

Home Administrație Noi demersuri ale CJH pentru „Urgența” de la Călan
Noi demersuri ale CJH pentru „Urgența” de la Călan

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, s-a întâlnit marți, 2 februarie 2021cu conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva și cu medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a unității sanitare, în demersul de a asigura linie de gardă la punctul UPU de la Călan, începând din luna aprilie. La întâlnire au mai fost prezenți prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, primarul orașului Călan, Filip Adrian Iovănesc, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Adrian Nicolae David, și administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Medicii au expus problemele cu care se confruntă, de la numărul limitat de specialiști care activează în prezent în Urgența SJU Deva, volumul mare de muncă până la starea de sănătate precară a unora dintre aceștia. Chiar și în aceste condiții, medicii de la UPU Deva susțin că sunt dispuși să efectueze gărzi la punctele UPU de la Călan și Ilia, cu condiția ca programul să nu fie unul epuizant, care să le afecteze capacitatea profesională.

De asemenea, managerul SJU Deva, dr. Emil Stoica-Mariș, a luat legătura cu alte spitale din zonă care să poată asigura medici pentru gărzile din UPU Călan. Spitalul Municipal Orăștie a răspuns pozitiv solicitării și va oferi sprijin constant.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a solicitat conducerii spitalului și secției UPU-SMURD din cadrul SJU Deva să pregătească o serie de simulări privitoare la linia de gardă de la UPU Călan, altfel încât să punctul de lucru să funcționeze la parametri normali. ”Vineri dimineața, ne vom întâlni, din nou aici, pentru a stabili detaliile finale, astfel încât, din luna aprilie, extensia UPU Călan să devină funcțională. Este important să asigurăm rezolvarea urgențelor pentru locuitorii din acea zonă, să nu mai fie nevoie ca pacienții să vină până la spitalul din Deva. De asemenea, vom avea nevoie de sprijinul tuturor spitalelor din zonă pentru asigurarea specialiștilor necesari pentru gărzi”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Pentru a asigura buna funcționare a UPU Deva și a celor două puncte de lucru de la Călan și Ilia, se are în vederea scoaterea la concurs a 3 posturi de medici specialiști de urgență, dar și a câte unui post de medic specialist ginecolog, medic specialist pediatru, medic specialist oncolog și medic specialist neurochirurg.