Petroșaniul reintră în ”scenariul roșu” Covid-19. S-a reluat dezinfecția în spațiile publice iar școlile rămân deschise

Home Stiri la zi Petroșaniul reintră în ”scenariul roșu” Covid-19. S-a reluat dezinfecția în spațiile publice iar școlile rămân deschise
Petroșaniul reintră în ”scenariul roșu” Covid-19. S-a reluat dezinfecția în spațiile publice iar școlile rămân deschise

Municipiul Petroșani reintră în ”scenariul roșu” Covid-19, după ce potrivit raportărilor oficiale rata de infectare cu noul coronavirus a depășit astăzi valoarea de 3 la mia de locuitori. În aceste condiții, la Primăria Petroșani a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în vederea stabilirii măsurilor de protecție sanitară care se impun.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Petroșani, convocat marți, 2 martie 2021 de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi în calitate de președinte al CLSU, a luat act de hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, potrivit căruia unitățile din industria HoReCa își suspendă pentru moment activitatea în interiorul clădirilor.

Pe de altă parte, Primăria Municipiului Petroșani a reluat acțiunile de dezinfecție pe domeniul public, iar recipientele montate la scările de bloc vor fi reumplute cu substanțe dezinfectante. De asemenea, ca urmare a hotărârii adoptate de CLSU Petroșani, au fost reluate acțiunile de dezinfectare a scărilor de bloc, iar recipientele pentru dezinfectanți montate în scările blocurilor vor fi reumplute. De asemenea, este reluată acțiunea de dezinfectare a spațiilor publice și a instituțiilor din subordinea Primăriei Municipiului Petroșani, în timp ce evoluția fenomenului pandemic este atent monitorizată.

Am primit astăzi și hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu precizarea că aceste hotărâri se dau marțea și vinerea. Marțea hotărârile sunt legate de toate celelalte activități, inclusiv HoReCa, iar vinerea este emisă hotărârea pentru școli. În aceste condiții, la Petroșani școlile rămân deschise până vineri și mergem pe același scenariu de vinerea trecută, când eram sub 3 la mie. Dacă incidența cazurilor nu scade sub 3 la mie, vineri vom primi hotărârea care stabilește noi măsuri pentru unitățile de învățământ”, a precizat în cadrul ședinței CLSU primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Conform hotărârii CJSU Hunedoara, începând de miercuri, 3 martie 2021, în municipiul Petroșani se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Este interzisă și organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Măsuri similare au fost dispuse și în localitățile Vulcan și Aninoasa unde, de asemenea, rata infectărilor Covid-19 a depășit 3 la mia de locuitori. Reprezentanții administrațiilor locale îndeamnă populația la prudență și recomandă respectarea măsurilor de protecție sanitară cunoscute: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul frecvent al mâinilor.