Reprezentanții Guvernului în județul Hunedoara au depus jurământul

Home Administrație Reprezentanții Guvernului în județul Hunedoara au depus jurământul
Reprezentanții Guvernului în județul Hunedoara au depus jurământul

Moment festiv joi, 4 martie 2021, la sediul Instituției Prefectului județului Hunedoara, prilejuit de ceremonia depunerii jurământului de către noii reprezentanți ai Guvernului în teritoriu care, odată cu acest gest, și-au preluat oficial atribuțiunile ce le revin.

În funcția de prefect al județului Hunedoara a fost numit, prin H.G. 189/2021, Călin Petru Marian, care ocupă însă această funcție din 09.10.2020, fiind reconfirmat în această calitate, ca urmare a schimbării statutului prefecţilor şi subprefecţilor din înalt funcţionari publici în demnitari.

Conform H.G. 245/2021 și H.G. 246/2021 în funcțiile de subprefect au fost numiți Oana Andreea Biriș respectiv Lorincz Szell care au depus, la rândul lor jurământul de învestitură.

La eveniment au fost prezenți de asemenea primari, parlamentari, directori ai unor instituții deconcentrate aflate în subordinea Instituției Prefectului, jurnaliști.

Prefectul Petru Călin Marian are 49 de ani, este de profesie agronom, absolvent al Universității de Științe Agricole și Veterinare din Cluj Napoca. Acesta a fost, pe rând, preparator universitar la Catedra de Zootehnie a Universității de Științe Agricole și Veterinare din Cluj Napoca, director al Direcției Agricole Hunedoara, director al Unității Fitosanitare Hunedoara, director al Oficiului de Studii Pedagogice și Agrochimice Hunedoara, director al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Hunedoara, director al Companiei Naționale de Turism a CJH, director la UAMS Baia de Criș, director al Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Hunedoara, director executiv al Camerei Agricole Hunedoara, director executiv al Direcției pentru Agricultură Hunedoara, subprefect iar din luna decembrie 2020, prefect al județului Hunedoara. Petru Călin Marian este membru al Organizației județene a PNL Hunedoara.

Subprefectul Oana Andreea Biriș, susținută pentru această funcție de către USR Hunedoara, are 41 de ani, este de profesie cadru didactic și manager de firmă privată. Oana Andreea Biriș este licențiată în Filologie, fiind absolventă a Facultății de Istorie și Filologie a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. A profesat ca și profesor de limba engleză la Școala generală ”Eminescu-Petofi” din Deva, Colegiul Tehnic ”Transilvania” din Deva, International House București, Școala generală ”Andrei Șaguna” din Deva și ca director comercial al firmei Magdalex SRL Deva.

Subprefectul Lorincz Szell, vicepreședinte al UDMR Hunedoara, este născut în Valea Jiului, la Lupeni. Are 43 de ani, este de profesie inginer, absolvent al mai multor specializări ale Universității din Petroșani dar și absolvent al Colegiului Național de Apărare. Cu o bogată activitate în cadrul societății civile, în special în domeniul coordonării de activități pentru tineret, Lorincz Szell are și o carieră semnificativă în administrație. După o perioadă de activitate în mediul privat (ca manager) și politic (ca referent al UDMR Hunedoara) a îndeplinit, pe rând, calitatea de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara, subsecretar de stat la Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, consilier în Compartimentului Achiziții publice – Investiții – Patrimoniu – Administrativ din MTS și, din nou, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara.