Recensământ de probă în două localități hunedorene

În pregătirea următorului recensământ al populației din România, în județul Hunedoara aproximativ 1200 de locuințe din localitățile Deva și Șoimuș au fost selectate pentru un recensământ de probă. Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate în eșantion, indiferent de cetățenie, care au reședința obișnuită pe teritoriul României.

Astfel, potrivit unei informări a Instituției Prefectului județului Hunedoara, până în 16 martie 2021 are loc etapa de autorecenzare, persoanele cuprinse în eșantion vot completa online un formular, după preînregistrare. Între 22 și 31 martie 2021, cei care din motive obiective nu s-au putut autorecenza vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față în față.

Din informațiile primite de la Silvia Movileanu, director executiv al Direcției Județene de Statistică, la nivelul țării, Institutul Național de Statistică efectuează recensământul de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 gospodării, alese atât din mediul urban cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României.

Pentru gospodăriile selectate din Deva și Șoimuș se distribuie pliante prin care participanții la recensământ sunt îndrumați pentru a parcurge fiecare pas: (preînregistrare, completare chestionar, etc). În conformitate cu legislația în vigoare, informațiile prezentate au caracter STRICT CONFIDENȚIAL, vor fi prelucrate conform legii privind protecția datelor cu caracter personal și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Direcției Județene de Statistică Hunedoara: https://hunedoara.insse.ro, https://rpl.insse.ro  și http://www.recensamantromania.ro.