UNIVERSITARIA SIMPRO 2021, simpozion internațional, în ediție on-line, la Universitatea din Petroșani

Home Educație UNIVERSITARIA SIMPRO 2021, simpozion internațional, în ediție on-line, la Universitatea din Petroșani
UNIVERSITARIA SIMPRO 2021, simpozion internațional, în ediție on-line, la Universitatea din Petroșani

Universitatea din Petroșani organizează și în acest an, în parteneriat cu INCD-INSEMEX Petroșani, simpozionul internațional SIMPRO, eveniment ajuns la cea de-a IX-a ediție. Acesta se va desfășura în perioada 27-28 mai 2021, exclusiv on-line. Potrivit rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, simpozionul internațional multidisciplinar SIMPRO are ca obiectiv principal reunirea cercetătorilor din mediul academic și din industrie, astfel încât participanții să aibă posibilitatea de a afla mai multe despre activitățile de cercetare la nivel național și internațional.

În acest scop, și la ediția din acest an a SIMPRO sunt invitați să participe oameni de știință, cercetători, profesori, doctoranzi și studenți, cu atât mai mult cu cât tema ediție din 2021 este una extrem de ofertantă: ”Calitate și inovare în educație, cercetare și industrie – triunghiul de succes pentru o dezvoltare economică, socială și de mediu durabilă”.

În cadrul evenimentului au fost invitați să conferențieze o seamă de personalități ale vieții științifice europene, dintre care-i amintim aici pe Carsten DREBENSTEDT (de la Bergakademie Technische Universität Freiberg, Germany), Peter MOSER (de la Montanuniversität Leoben, Austria), Krzysztof KOTWICA (de la AGH University of Science and Technology, Poland), Artur GAMAN (de la NIRD INSEMEX Petroșani, Romania), Jean-Jacques WAGNER (de la IUT de Belfort-Montbeliard, France) sau Mihalis GALETAKIS (de la Technical University of Crete, Chania, Greece).

Subiectele principale care vor constitui temele de dezbatere a lucrărilor de cercetare științifică ce urmează să fie prezentate de participanții la acest important eveniment educațional au în vedere următoarele:

  1. Progrese în știința siguranței și managementul riscurilor ocupaționale;
  2. Provocări în minerit, prelucrarea mineralelor, topografie și inginerie civilă;
  3. Inginerie și protecție durabilă a mediului;
  4. Provocări inovaționale în ingineria electrică și tehnologia energetică;
  5. Dezvoltări în domeniul controlului sistemelor, tehnologiei informației și securității cibernetice;
  6. Inginerie industrială, mecanică și de transport;
  7. Matematică aplicată, informatică și fizică;
  8. Tendințe recente în afaceri, economie, drept și administrație publică;
  9. Abordări contemporane în asigurarea calității, management și marketing;
  10. Realizări în științe umaniste și sociale;
  11. Cercetare în domeniul educației, dezvoltare durabilă și studii interdisciplinare.
”Desigur, acestea sunt teme principale pe care participanții sunt invitați să le abordeze, însă tematica simpozionului nostru nu se limitează doar la acestea. Avantajele participării sunt considerabile atât pentru academicieni consacrați, cât și pentru noii oameni de știință. În afară de beneficiile academice, ar trebui să se ia în considerare și programul social și cultural consistent care este întotdeauna asociat cu evenimentele UNIVERSITARIA SIMPRO. Apoi, faptul că vorbim despre un eveniment internațional, compoziția multinațională a participanților stimulează adesea inițierea unor conversații fructuoase și poate constitui punctul de plecare către noi parteneriate în domeniul cercetării. În egală măsură, pentru studenții noștri, acest simpozion este un bun prilej de a se familiariza cu interacțiunea cu colegi din diverse țări participante, experiența acumulată astfel fiind deosebit de importantă”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani și Președintele Comitetului de organizare al SIMPRO 2021.
Din comitetul de organizare al simpozionului internațional UNIVERSITARIA SIMPRO, alături de rectorul Radu Sorin (președinte) mai fac parte: Maria LAZAR (România) – președinte executiv; Codruța DURA (România), George Artur GĂMAN (România) și Dan Codruț PETRILEAN (România) – vicepreședinți; Csaba LORINȚ (România), Ciprian DANCIU (România), Imola DRIGĂ (România), Robert PRODANCIUC (România), Ilie UȚU (România), Dragoş PĂSCULESCU (România) – membrii.
Înscrierile pentru simpozion se fac on-line, datele de identificare și abstractul fiind depuse până pe data de 15 martie 2021, iar lucrările științifice trebuie transmise organizatorilor până la data de 10 aprilie 2021. Informații complete privind modul de redactare al lycrărilor și cel de transmkitere a documentelor pot fi consultate urmând linkul: https://www.upet.ro/simpro/2021/registration/