Problemele Parângului în dezbaterea investitorilor din stațiune și a autorităților locale de la Petroșani

Home Administrație Problemele Parângului în dezbaterea investitorilor din stațiune și a autorităților locale de la Petroșani
Problemele Parângului în dezbaterea investitorilor din stațiune și a autorităților locale de la Petroșani

Pe fondul creșterii interesului turiștilor față de stațiunea turistică Parâng din municipiul Petroșani în acest sezon, dar și al multiplelor probleme încă existente în domeniu administrativ, organizatoric și investițional, reprezentanții administrației publice locale din Petroșani au invitat la un dialog investitorii din stațiune. Întâlnirea a avut loc miercuri, 17 martie 2021 la sediul Primăriei municipiului Petroșani.

Întâlnirea a avut loc la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi care a ținut să evidențieze că În acest ultim an calendaristic, marcat de pandemie, românii au descoperit frumusețea munților noștri, iar prin conlucrare, prin colaborarea dintre cabanieri, precum și între administrația publică locală și proprietarii de cabane, Parângul poate deveni, cu adevărat, o perlă a stațiunilor montane.

De altfel, și investitorii în turism au recunoscut că sezonul acesta a fost unul dintre cele mai bune în Parâng investitorii în turism din Parâng și au salutat inițiativa primarului localității de a-i invita la dezbatere pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea viabilizării turismului în această stațiune. Printre altele, în cadrul discuțiilor, proprietarii de cabane și pensiuni și-au manifestat intenția de a putea să cumpere terenul de sub construcțiile ridicate în stațiune, care este acum concesionat.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, le-a prezentat proprietarilor de cabane și pensiuni prezenți la întâlnire soluțiile identificate de municipalitate, inclusiv stadiul proiectului mare de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng, și a ascultat sugestiile și doleanțele investitorilor în industria ospitalității din această stațiune. ”Trebuie făcute niște lucruri de către administrația publică, legate de orarul de funcționare, de modul în care personalul deservent al instalațiilor de transport se comportă, de viabilizarea unor pârtii cu măsuri minime, de finalizarea drumului, de asigurarea grupurilor sanitare în stațiune, mai ales că numărul de turiști a crescut. De asemenea, trebuie făcut un regulament cu privire la accesul auto în stațiune și reglementarea accesului cu snowmobile, precum și ceea ce înseamnă pârtiile pentru sanie. Foarte importantă este conlucrarea între investitori și administrația publică locală, dar și conlucrarea între ei, precum și o mai mare deschidere și chiar ajutor reciproc. Despre toate aceste aspecte s-a discutat în cadrul întâlnirii de astăzi”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pe de altă parte, primarul Petroșaniului a atras atenția că cele două telescaune din Parâng trebuie să funcționeze și dacă este un singur om, și dacă sunt 100 de oameni, atât în week-end, cât și în timpul săptămânii, astfel încât turiștii să poată ajunge în stațiune. În plus, edilul și-a arătat deschiderea și a precizat că va face toate demersurile necesare pentru ca proprietarii de cabane și pensiuni să poată să își cumpere terenul de sub construcții, așa cum și-au manifestat aceștia intenția, pentru a-și putea dezvolta afacerile în turism.

La discuțiile de astăzi, din partea Primăriei Municipiului Petroșani au mai participat directorul Direcției Tehnice, Paulina Dragoș, precum și directorul DADPP, Ciprian Preda dar și consilierul local Toma Coconea, una dintre figurile reprezentative ale Parângului.

Astfel de întâlniri vor mai fi organizate de Primăria Municipiului Petroșani și, în plus, va fi creat și un grup special pe WhatsApp, în vederea unei comunicări cât mai directe între cabanieri și administrația publică din Petroșani.