Se lucrează la remedierea problemelor cauzate de ninsorile abundente din Parâng

Home Stiri la zi Se lucrează la remedierea problemelor cauzate de ninsorile abundente din Parâng
Se lucrează la remedierea problemelor cauzate de ninsorile abundente din Parâng

Capriciile unei primăveri cu zăpadă și viscol s-au resimțit și în zona montană a stațiunii Parâng. Aici, în ultimele zile a nins abundent, iar stratul de zăpadă depășește un metru.

Mai mult, o avarie cauzată de ninsorile abundente din ultimele ore a lăsat fără alimentare cu energie electrică stațiunea Parâng. Doi stâlpi de energie au fost distruși dar și mai multe cabluri de alimentare au fost afectate, după ce mai mulți arbori și crengi de mari dimensiuni s-au rupt sub greutatea zăpezii și au căzut peste liniile de curent electric ce alimentează stațiunea montană.

Oficialii Primăriei Municipiului Petroșani au luat imediat legătura cu echipele specializate de intervenție, pentru a remedia în cel mai scurt timp posibil deficiențele înregistrate. La această oră echipe mixte de intervenție lucrează la remedierea problemelor cauzate de ninsorile abundente care au lăsat stațiunea Parâng fără alimentare cu energie electrică. Sunt îndepărtați copacii și crengile care s-au rupt sub greutatea zăpezii și s-au prăbușit peste liniile de alimentare a stațiunii montane, iar stâlpii de energie afectați urmează să fie înlocuiți.

Ninsoarea căzută în cursul serii și al nopții trecute a solicitat din plin și echipajele operatorilor care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor județene. Pe DJ 709F, zăpada grea a rupt și mai mulți arbori, care s-au prăbușit peste cablurile de curent electric și pe carosabil. Drumul a fost deblocat, astfel că în zonă traficul se desfășoară în condiții normale.

O situație similară s-a înregistrat ieri după-amiază pe DJ 667A Nucșoara – Cârnic, unde drumul a fost blocat de crengi și trunchiuri rupte sub greutatea zăpezii. Drumul este practicabil, după ce obstacolele au fost îndepărtate, iar partea carosabilă curățată de zăpadă. Utilajele au intervenit pentru îndepărtarea zăpezii depuse pe carosabil și pe: DJ 664A Lupeni – Straja, DJ 666 Vulcan, DJ 672C Valea de Pești, DJ 708D Feregi, DJ 742A Buceș.