Noul centru de vaccinare de la Vulcan și-a început activitatea

Home Stiri la zi Noul centru de vaccinare de la Vulcan și-a început activitatea
Noul centru de vaccinare de la Vulcan și-a început activitatea

Centrul de vaccinare de la Vulcan, amenajat în foaierul Cinematografului ”Luceafărul” și-a început oficial activitatea marți, 23 martie 2021. La deschiderea acestuia au fost prezenți prefectul județului Hunedoara – Petru Călin Marian, subprefectul Lorincz Szell, primarul municipiului Vulcan – Cristian Merișanu, viceprimarul Malvine Socaci și directorul Spitalului Municipal Vulcan – George Bălțatu.

Amenajarea centrului a fost făcută în timp record, cu sprijinul Instituției Prefectului, al Primăriei Vulcan și al direcției de Sănătate Publică Hunedoara. Serviciul de Telecomunicații Speciale-Hunedoara a asigurat conectarea centrului la platforma națională.

Pentru centrul din Vulcan se află, la această oră, aproape 600 persoane înscrise pe lista de așteptare. Potrivit coordonatorului acestui nou centru de vaccinare din Valea Jiului, dr. Remus Hârșan, aicvi se va utiliza serul produs de compania Pfizer-BioNTech. Centrul de vaccinare de la Vulcan este amenajat corespunzător cu mobilier și echipament medical specific, conform standardelor în materie.

”Deschiderea acestui nou centru de vaccinare face parte din seria de măsuri pe le-am luat pentru a combate extinderea valului al treilea al pandemiei de coronavirus, aceasta fiind măsura cea mai eficientă pe care o putem adopta în această direcție. În orașele Văii Jiului sunt funcționale în prezent un număr de 6 centre de vaccinare: 3 la Petroșani (unul special pentru cadrele didactice) și câte un centru în Petrila, Lupeni și, de astăzi, Vulcan”, a declarat prefectul Călin Petru Marian.

Primarul municipiului Vulcan spune că deschiderea acestui centru de vaccinare în municipiul Vulcan vine în primul rând în întâmpinarea solicitărilor vulcănenilor care doresc să se vaccineze, dar care nu au posibilitatea de a se deplasa în acest scop în alte localități unde sunt locuri disponibile. ”Cred că un astfel de centru de vaccinare la Vulcan era absolut necesar și mă bucur că solicitarea noastră a fost susținută de domnul prefect și aprobată de Direcția de Sănătate Publică. Îi mulțumesc și domnului doctor Remul Hârșan de la Spitalul Municipal Vulcan pentru că și-a asumat misiunea de a coordona activitatea de vaccinare și invit cetățenii din Vulcan să acceseze platforma națională și să se programeze pentru vaccinare la centrul care este de pe acum operațional la Cinematograful din Vulcan”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Reprezentații autorităților locale de la Vulcan fac precizarea că pe perioada în care la Cinematograful ”Luceafărul” va funcționa acest centru de vaccinare, nu vor mai avea loc aici alte activități culturale sau proiecții de filme.