Doliu și în lumea artelor hunedorene: s-a stins artistul plastic Angelica Pîrvu

Home Stiri la zi Doliu și în lumea artelor hunedorene: s-a stins artistul plastic Angelica Pîrvu
Doliu și în lumea artelor hunedorene: s-a stins artistul plastic Angelica Pîrvu

Veștile triste par că nu se mai opresc, iar în această tristă galerie a morții se înscrie, din 24 martie 2021 și numele artistului plastic Angelica Pîrvu din Valea Jiului.

Nume cunoscut în lumea artelor plastice din Valea Jiului, din județul Hunedoara și dincolo de granițele acestuia, Angelica Pîrvu a fost la fel de apreciată pentru creațiile sale artistice, precum și datorită pasiunii și migalei de a șlefui noi și noi copii talentați, ca dascăl. Absolventă a Liceului de Arte din Deva, prof. Angela Pîrvu a activat ca profesor de educație plastică la Școala gimnazială nr. 2 din municipiul Lupeni. În plan artistic, a fost una din prezențele constante pe simezele galeriilor de artă, mai ales de la Lupeni și Petroșani, creațiile sale bucurându-se de binemeritate aprecieri din partea iubitorilor de artă. A fost membru al Asociației Culturale ”Iosif Tellmann” din Lupeni și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Dar, înainte de toate, a fost un om de mare probitate morală.

Vestea trecerii în neființă a prof. Angelica Pîrvu îndoliază acum, în egală măsură, comunitatea didactică din Lupeni și comunitatea artistică și culturală a Văii Jiului.

Trupul neînsuflețit este depus la Capela Bisericii Unitariene din Petroșani (peste drum de stația de autobuz Hermes), slujba de înmormântare fiind programată pentru vineri, 26 martie 2021, ora 12.

Dumnezeu să o odihnească în pace !