Covoare florale noi și arbuști ornamentali pe spațiile verzi din municipiul Lupeni

Home Administrație Covoare florale noi și arbuști ornamentali pe spațiile verzi din municipiul Lupeni
Covoare florale noi și arbuști ornamentali pe spațiile verzi din municipiul Lupeni

Acțiunile specifice sezonului de primăvară, respectiv cele de curățenie și igienizare a spațiilor publice sau cele de toaletare a copacilor, sunt dublate la Lupeni de o campanie care are drept scop plantarea de arbori și arbuști ornamentali, dar și de configurarea de covoare florale noi.

Acest tip de activități edilitar-gospodărești a început chiar din zona vechiului centru al localității, unde sunt reamenajate spațiile verzi din imediata vecinătate a sediului Primăriei municipiului Lupeni și a Palatului Cultural Minerul. Astfel, în această zonă s-au plantat zeci de arbuști de tuia și, în zilele următoare, va începe și acțiunea de plantare a rondurilor cu flori.

”Am demarat campania de primăvară, de amenajare a zonelor verzi din municipiul nostru. Vom planta, peste tot unde se impune acest lucru, flori, arbori și arbuști ornamentali, astfel încât orașul nostru să fie unul frumos, pe placul cetățenilor din Lupeni dar și al celor care ne vizitează. Este o activitate pe care o vom derula, în  mod intens, în următoarele săptămâni, împreună cu acțiunile de curățenie generală, specifice sezonului”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta încurajează totodată și cetățenii să demareze, la rândul lor, acțiuni de curățenie în jurul blocurilor de locuințe și să-și amenajeze, în limita posibilităților și spiritului civic, zonele verzi și grădinile florale din cartierele orașului.