Municipiul Petroșani, primul UAT din Valea Jiului care are bugetul pentru 2021 aprobat

Home Administrație Municipiul Petroșani, primul UAT din Valea Jiului care are bugetul pentru 2021 aprobat
Municipiul Petroșani, primul UAT din Valea Jiului care are bugetul pentru 2021 aprobat

Consilierii locali ai municipiului Petroșani s-au reunit joi, 8 aprilie 2021 în ședință extraordinară pentru a dezbate proiectul Bugetului local al municipiului Petroșani pentru anul 2021.

Actul normativ a fost adoptat în unanimitate de cei 19 consilieri locali prezenți la ședința CLP, în forma propusă de primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta apreciază că, în 2021, bugetul public al municipalității este unul axat pe investiții.

”Veniturile totale ale administrației publice locale sunt estimate la aproape 70 de milioane de lei. Banii au fost distribuiți astfel încât să putem asigura cheltuielile de funcționare, sumele necesare pentru asistența socială, drepturile persoanelor cu handicap, ale însoțitorilor acestora, bursele școlare dar și investițiile pe care ne-am propus să le realizăm, precum și cofinanțarea pentru proiectele derulate cu fonduri europene”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai informat că anul acesta în municipiul Petroșani vor fi implementate mai multe proiecte de investiții, constând în lucrări de anvelopare de blocuri, reabilitare infrastructură drumuri, regenerare urbană, extindere rețele de gaz metan, extindere a sistemului de supraveghere video, etc.

Tot în cadrul acestei ședințe extraordinare, Consiliul local a adoptat și un alt proiect de hotărâre, prin care excedentul bugetar rezultat după închiderea exercițiului financiar din anul 2020, a fost inclus tot la capitolul investiții.