Povestea-îndemn ”Să nu irosim !” a Mariei Șandru din Uricani, premiată într-un concurs al Institutului Francez

Home Educație Povestea-îndemn ”Să nu irosim !” a Mariei Șandru din Uricani, premiată într-un concurs al Institutului Francez
Povestea-îndemn ”Să nu  irosim !” a Mariei Șandru din Uricani, premiată într-un  concurs al Institutului Francez

La cei 10 ani ai săi, Maria Șandru din Uricani este nu doar un copil eminent și deosebit de talentat, ci și un veritabil militant pentru mediu. Ea și-a dezvăluit în mod public toate aceste calități, de curând, odată cu participarea sa la un inedit concurs de creație literară pentru copii.

Organizat de Ambasada Franței în România, sub egida Institutului Francez, concursul intitulat ”Generație Biodiversitate” a prilejuit celor mai talentați copii din România să prezinte câte o poveste având ca subiect această temă atât de actuală și, în egală măsură, esențială. Maria Șandru a fost încurajată să participe la acest concurs de către membri Asociației Valea Jiului Implicată, iar povestea sa cu titlu de îndemn, ”Să nu irosim!” a fost apreciată de juriul acestui concurs, care i-a conferit Premiul I la Categoria ”Învățământ primar”. Îndrăgostită de tot ceea ce îi oferă gospodăria bunicilor de la Uricani și de natura ce înconjoară orașul în care trăiește și întreaga Vale a Jiului, ca un adevărat ambasador al protejării naturii și mediului înconjurător, în povestea sa, Maria Șandru trage un semnal de alarmă în rândul copiilor și al nostru, al tuturor, despre importanța reciclării. „Dragi copii, eu iubesc mult natura și vă rog, dacă pe o foaie nu vă iese ceva, nu o aruncați, încercați să reciclați toată hârtia, copacii au viață și ne dau nouă viață sănătoasă. Când aruncați o hârtie la coș, gândiţi-vă la Tils. Face-ţi tot ce puteţi să salvați natura!”, spune Maria Șandru.

Dacă vreți să aflați și dumneavoastră întreaga poveste cu care Maria Șandru a reușit, să-și demonstreze talentul literar în fața exigentului juriu al Institutului Francez și, în același timp, să demonstreze că este, la numai 10 ani, un activist de mediu demn de luat în seamă, vă invităm să ascultați întreaga poveste, disponibilă pe pagina de Facebook a Asociației Valea Jiului Implicată. Felicitări, Maria Șandru !