Ministrul Energiei, Virgil Popescu despre protestele ecologiștilor: ”Minerii nu sunt și ei tot oameni ?”

Home Economie Ministrul Energiei, Virgil Popescu despre protestele ecologiștilor: ”Minerii nu sunt și ei tot oameni ?”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu despre protestele ecologiștilor: ”Minerii nu sunt și ei tot oameni ?”

Protestul ecologiștilor de la Greenpeace, care solicită eliminarea cărbunelui ca resursă de producție a energiei în Strategia Energetică Națională este, în opinia ministerului Energiei, Virgil Popescu, unul corect dar care implică, în același timp, nevoia unor soluții alternative. Ministrul Energiei este de părere însă că, înainte de orice, atunci când vine vorba despre deciziile care trebuie luate, trebuie avuți în vedere oamenii.

”Cu surprindere am constatat astăzi că activiști de la Greenpeace au venit la sediul Ministerului Energiei să ceară eliminarea cărbunelui din mixul energetic, fără să propună soluții concrete. Mai mult chiar, ironic aș putea spune, reclamă următoarele: ”Oamenii au un viitor. Cărbunele nu”. Dar despre oamenii de acum, minerii care își câștigă pâinea din asta nu aveți nimic de spus? Sau ei nu sunt tot oameni?”, spune ministrul Virgil Popescu.

Acesta se declară un om al dialogului, dar atrage totodată atenția că nu va gira niciodată extremele. Tocmai de aceea, Virgil Popescu a răspuns invitației de a avea un dialog cu cei de la Greenpeace pentru că, potrivit propriilor declarații, ca ministru al Energiei, dar și ca părinte, este preocupat în luarea unor decizii pentru viitor, pentru un mediu curat.

La această întâlnire, cu reprezentanții Greenperace, ministrul Energiei a dat asigurări că ministerul pe care-l conduce lucrează la adoptarea unui set de măsuri care să cuprindă cele mai bune soluții pentru a respecta angajamentele României în planul de decarbonare, însă se preocupă și de latura socială, pentru ca nimeni să nu rămână în urmă.