Străzile din Vulcan vor fi spălate și dezinfectate, într-o amplă acțiune care se derulează sâmbătă, 24 aprilie

Home Administrație Străzile din Vulcan vor fi spălate și dezinfectate, într-o amplă acțiune care se derulează sâmbătă, 24 aprilie
Străzile din Vulcan vor fi spălate și dezinfectate, într-o amplă acțiune care se derulează sâmbătă, 24 aprilie

Chiar dacă rata cazurilor de coronavirus este în continuă scădere în ultima perioadă, autoritățile publice de la Vulcan își propun să acționeze în continuare în mod responsabil pentru combaterea pandemiei. Una din măsurile adoptate în acest scop este și spălarea străzilor și trotuarelor cu apă și soluții dezinfectante.

O astfel de acțiune urmează să se desfășoare la Vulcan în cursul zilei de sâmbătă, 24 aprilie 2021 când pe toată zona centrală a localității vor fi prezente utilajele specifice pentru acest tip de operațiune sanitară, dar și echipe de muncitori de la Serviciul de administrare a domeniului public din cadrul Primăriei municipiului Vulcan.

Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu spune că această acțiune va începe încă de la primele ore ale dimineții și invită proprietarii de autoturisme care-și parchează de obicei mașinile în zone Peco Petrom – Piață să vină în sprijinul autorităților locale și să lase libere locurile de parcare din această zonă, în cursul zilei de sâmbătă, 24 aprilie 2021, începând cu ora 8,00. ”Acțiunea de spălare a carosabilului este una specifică măsurilor pe care le luăm pentru combaterea pandemiei de Covid-19, dar și una specifică curățeniei de primăvară pe care noi o facem deja de câteva săptămâni, în întâmpinarea sărbătorii Paștelui. Vrem să avem un oraș curat și acționăm ca atare. Am rugămintea ca și cetățenii să ne sprijine în demersul nostru și tocmai de aceea îi invit pe proprietarii de mașini care parchează pe Bulevardul Mihai Viteazu ca, pentru o zi, să găsească o altă soluție de a-și parca mașinile, astfel încât echipele de la salubrizare să poată acționa corespunzător pe principala arteră rutieră a municipiului Vulcan. Vă mulțumesc pentru înțelegere !”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acesta a mai precizat că, tot în acest scop, începând cu seara de vineri, 23 aprilie 2021, bulevardul Mihai Viteazu va fi închis pe porțiunea cuprinsă între sensurile giratorii de la Piață, respectiv, din zona Unic, măsura fiind valabilă până duminică.

Primarul municipiului Vulcan dă asigurări că acțiuni de acest fel vor mai avea loc, chiar și în condițiile în care problemele generate de pandemie, vor dispărea, pentru că spălarea și dezinfectarea periodică a străzilor și trotuarelor este o activitate edilitară utilă, în folosul și pentru sănătatea oamenilor.