Centrul de vaccinare direct în mașină e la mare căutare în Deva

Home Stiri la zi Centrul de vaccinare direct în mașină e la mare căutare în Deva
Centrul de vaccinare direct în mașină e la mare căutare în Deva

În dimineața zilei de sâmbătă, 24 aprilie 2021 a început la Deva acțiunea de vaccinare direct din mașină -„Drive Thru”. Centrul mobil de vaccinare, primul de acest fel din țară, se află în parcarea Complexului Comercial „Shopping City Deva” unde sunt organizate 4 fluxuri de vaccinare cu serul produs de „Pfizer BioNTech”.

La deschiderea oficială a acestui centru de vaccinare „Drive Thru” din județul Hunedoara a fost prezent și prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, pentru a urmări desfășurarea activității, împreună cu echipele instituțiilor implicate în organizare: DSP, Primăria Deva, Crucea Roșie, Serviciul de Ambulanță și Inspectoratele de Poliție, Jandarmi și pentru Situații de Urgență.

De remarcat este faptul că acest mod de vaccinare este deosebit de apreciat de hunedoreni, care au luat cu asalt centrul de vaccinare din parcarea Complexului Comercial „Shopping City Deva”. Astfel, numai în primele două ore de la deschidere s-au vaccinat peste 200 de persoane care au sosit cu autoturismele în parcarea complexului comercial, în zona amenajată în acest scop.

Centrul de vaccinare direct din mașină de la Deva are activitate zilnică, între orele 10.00 și 19.00.

Persoanele care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, o pot face prezentând actul de identitate,  fără a fi nevoie de înscrierea în prealabil în platforma națională.

Chestionarul de triaj și cel de consimțământ pot fi descărcate de pe site-ul DSP Hunedoara (asphd.ro) sau pot fi obținute la centrul de vaccinare.