Supercom și Crucea Roșie Petroșani, parteneri pentru un mediu curat

Home Stiri la zi Supercom și Crucea Roșie Petroșani, parteneri pentru un mediu curat
Supercom și Crucea Roșie Petroșani, parteneri pentru un mediu curat

Filiala de Cruce Roșie din Petroșani a subscris demersurilor ințiate de compania Supercom, cea care gestionează activitatea de colectare a deșeurilor în Zona IV Valea Jiului a SGID Hunedoara, în vederea informării și conștientizării populației cu privire la rolul și importanța colectării selective a deșeurilor.

Urmare a acestei colaborări, voluntari ai Crucii Roșii Petroșani împreună cu reprezențanți ai companiei Supercom au participat la o serie de acțiuni de distribuire a pliantelor de informare pe tema colectării selective, realizare de compania de salubritate împreună cu ADI-SGIG Hunedoara, în cadrul campaniei ”Trăiește curat, colectează separat !”. Voluntarii au distribuit cetățenilor din municipiul Vulcan și din municipiul Lupeni, pliante prin care aceștia au fost informați cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor.

”Ne bucurăm că putem lua parte la astfel de acțiuni, sperând să fim un exemplu pozitiv pentru cei din jur, mai ales că primul pas și cel mai simplu lucru de făcut constă doar în folosirea responsabilă a coșurilor de gunoi, care au fost special create și amplasate pe domeniul public al localităților în vederea colectării selective a deșeurilor. Felicitări inițiatorilor proiectului, partenerilor și voluntarilor Crucii Roșii Petroșani”, a declarat Cristina Maria Sârbu, președintele Filialei de Cruce Roșie Petroșani.

”Ne bucură faptul că în derularea campaniei de informare ”Trăiește curat, colectează separat ” am beneficiat de suportul atât de multor tineri, de sprijinul voluntarilor de la Crucea Roșie. Cred că, împreună, avem șansa de a convinge cât mai mulți oameni de faptul că eficiența serviciului public de colectare a deșeurilor depinde foarte mult de modul în care ne ajută și cetățenii în această direcție, iar colectarea selectivă a deșeurilor este nu doar o obligație pe care ne-o impune statutul nostru de cetățeni ai Uniunii Europene, ci și un deziderat care să ne garanteze o viață mai bună, într-un mediu mai curat și mai sănătos. Mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în derularea campaniei de informare și, mai ales, tuturor celor care au înțeles rostul colectării selective a deșeurilor și se conformează, venind astfel în sprijinul activității noastre de zi cu zi”, a declarat Gabriel Pârvu, director coordonator al Supercom pentru Valea Jiului.

Activitatea comună a voluntarilor Crucii Roșii din Petroșani și a reprezentanților Supercom în ceea ce privește informarea oamenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor se va desfășura și în zilele ce vor urma, pe întreaga raza a Văii Jiului, dar și în localități precum Bănița sau Baru Mare.