Deva va găzdui în 2021 concerte ale Filarmonicii din Sibiu

Home Cultură Deva va găzdui în 2021 concerte ale Filarmonicii din Sibiu
Deva va găzdui în 2021 concerte ale Filarmonicii din Sibiu

O veste bună pentru melomanii din județul Hunedoara: aceștia vor avea parte, în acest an, de o serie de concerte susținute în municipiul Deva de artiștii Filarmonicii de Stat din Sibiu.

În acest scop, zilele acestea a fost semnat și un protocol de colaborare pe proiecte culturale, între Primăria Municipiului Deva și Filarmonica de Stat din Sibiu. Acesta vine ca urmare a discuțiile pe care le-au avut primarul municipiului Deva, Florin Oancea, respectiv dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Primul concert dintr-o serie mai lungă va avea loc la Deva, în data de 8 mai 2021. Acesta va fi susținut în aer liber și va respecta toate măsurile instituite la nivel naţional, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

”Vom colabora și pe viitor cu Filarmonica de Stat din Sibiu și vom aduce devenilor și, în general, melomanilor din județul nostru, la ei acasă, muzică de calitate. Filarmonica de Stat Sibiu este o instituţie profesionistă de spectacole şi concerte a luat ființă la 1 ianuarie 1949. De-a lungul existenţei a prezentat mii de concerte simfonice şi de muzică de operă, asimilând un vast repertoriu simfonic şi liric. Ne bucurăm să-i putem avea, în acest an, oaspeți în cadrul unor evenimente artistice de excepție, la Deva”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.