Primarul Lucian Resmeriță salută înființarea primelor asociații de proprietari din municipiul Lupeni

Home Administrație Primarul Lucian Resmeriță salută înființarea primelor asociații de proprietari din municipiul Lupeni
Primarul Lucian Resmeriță salută înființarea primelor asociații de proprietari din municipiul Lupeni

Apelul lansat de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță către cetățenii care locuiesc în blocurile de locuințe din cartierele acestei localități, în vederea constituirii de asociații de proprietari ca prim dar esențial pas în vederea depunerii de proiecte pentru reabilitarea termică și estetică a clădirilor rezidențiale din fonduri ale Uniunii Europene a dat roade.

Astfel, în cursul acestei săptămâni au fost validate documentele juridice care consfințesc înființarea primelor ASOCIAȚII DE PROPRIETARI de pe raza Municipiului Lupeni, iar din informațiile aflate la dispoziția autorităților administrației locale de la Lupeni, mai sunt în curs de înființare și altele.

”Ne bucură aceste vești primite de la cetățeni. Așteptăm în continuare implicarea cetățenilor în înființarea de noi asociații de proprietari, care sunt esențiale în vederea demarării demersurilor legale, respectiv întocmirii studiilor de fezabilitate necesare pentru a depune proiecte pentru atragerea de fonduri europene pe domeniul eficientei energetice a blocurilor de locuințe. Ne dorim cu toții ca și blocurile din municipiul Lupeni să fie eficiente din punct de vedere energetic, că poată fiu reabilitate acoperișurile și instalațiile de utilități, așa cum ne dorim ca aceste clădiri rezidențiale să se reintegreze armonios în peisajul arhitectonic urban al municipiului Lupeni. Sunt bucuros că și cetățenii au înțeles că putem face posibil acest lucru doar împreună și, în consecință, au trecut la acțiune”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Administrația publică locală de la Lupeni își propune ca, beneficiind de suportul noilor asociații de proprietari și de noile axe de finanțare europeană care vor fi disponibile pentru reabilitarea termică și estetică a blocurilor de locuințe, să aplice pentru un număr cât mai mare de proiecte astfel încât în anii următori, confortul oamenilor și imaginea localității să nu mai fie doar deziderate, ci și certitudini.