Autorități și cetățeni conlucrează în municipiul Vulcan pentru a schimba imaginea localității

Home Administrație Autorități și cetățeni conlucrează în municipiul Vulcan pentru a schimba imaginea localității
Autorități și cetățeni conlucrează în municipiul Vulcan pentru a schimba imaginea localității

Inițiativele autorităților publice locale de la Vulcan privind schimbarea imaginii localității se transformă, zi de zi, în acțiuni concrete care vizează înfrumusețarea domeniului public. Multe dintre acestea sunt preluate de către echipa primarului Cristian Merișanu chiar de la cetățeni, iar ceea ce este și mai demn de apreciat este că oamenii nu doar subscriu acțiunilor care au drept scop înfrumusețarea orașului, ci și acționează ei înșiși în această direcție.

În aceste zile, în șirul activităților care țin de curățenia de primăvară, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu a dispus ca panourile metalice de afișaj moștenite din perioada comunistă să fie demontate definitiv. ”Am constatat asemeni multor cetățeni că vechile ”gazete de perete” moștenite din perioada comunistă nu-și mai au nici rolul și nici locul în ansamblul peisagistic al orașului nostru. În fața acestor argumente am dispus ca panourile de afișaj metalice amplasate în diferite locuri din oraș să fie eliminate din peisajul urban. Vrem un municipiu curat, frumos și elegant pentru copiii noștri și acționăm ca atare”, spune primarul Cristian Merișanu.

Măsura eliminării vechilor panouri de afișaj de pe domeniul public este apreciată de cetățeni, care recunosc că acestea nu-și mai aveau rostul, mai ales că de ani buni și sistemul de publicitate stradală are acum alte forme mult mai elegante și mai eficiente.

La fel de apreciată de către oameni este programul demarat de autorități prin care sunt efectuate reparații necesare la mobilierul stradal, așa cum apreciate sunt acțiunile de curățenie, de întreținere a spațiilor verzi și plantare de flori, acțiuni care vizează nu doar bulevardul principal al localității, ci și cartierele orașului. Așa se face că, de pildă, în campania de curățenie de primăvară care a avut loc, cu ceva vreme în urmă, în cartierul Sohodol, cetățenii s-au implicat activ în activitățile de curățenie din jurul blocurilor.

Similar, cetățenii au acționat din proprie inițiativă pentru înfrumusețarea zonelor verzi din fața blocului, așa cum este și cazul semnalat chiar de către viceprimarul municipiului Vulcan, Malvine Socaci. Aceasta a adus în atenția comunității vulcănene gestul de spirit civic și de acțiune al vulcăneanului Ion Paraschiv care, cu forțe proprii, a amenajat în fața blocului T7 de pe Aleea Crizantemelor un adevărat colț de Rai, făcând prin atitudinea sa încă o dată dovada că omul sfințește locul.

Autoritățile locale de la Vulcan încurajează cetățenii să urmeze astfel de exemple și să sprijine acțiunile derulate de administrația publică locală pentru înfrumusețarea orașului, iar primarul Cristian Merișanu dă asigurări că toate aspectele semnalate de cetățeni care au în vedere acest lucru sunt luate în considerare de reprezentanții Primăriei. ”Ne dorim cu toții să facem din municipiul Vulcan, casa noastră comună, un oraș frumos, un oraș în care să ne placă să trăim. Știu că avem încă nevoie de investiții majore în această direcție, dar la fel de bine știu, așa cum știu și cetățenii din Vulcan, că de multe ori lucruri bune și frumoase se pot face și cu astfel de inițiative și măsuri civice în realizarea cărora nu e nevoie de foarte mulți bani, dar este esențială conlucrarea cu cetățenii. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care, prin ceea ce fac și prin ceea ce ne solicită nouă să facem, dovedesc că sunt la fel de implicați ca și noi în ceea ce înseamnă administrarea casei noastre comune – municipiul Vulcan”, a mai spus primarul Cristian Merișanu.