Drumul spre Parâng va fi complet finalizat în această vară

Home Administrație Drumul spre Parâng va fi complet finalizat în această vară
Drumul spre Parâng va fi complet finalizat în această vară

Prelungite cu câteva luni, lucrările de modernizare a drumului județean 709F pe distanța cuprinsă între Complexul Hotelier Rusu și zona primelor cabane din satul de vacanță din Masivul Parâng vor fi încheiate în această vară. Asigurările în acest sens vin de la administratorul public al Consiliului județean, Costel Avram.

Acesta spune că prelungirea perioadei contractuale a fost necesară, având în vedere faptul că, în mod firesc, pe perioada lunilor de iarnă, constructorii de la Strabag nu au putut efectua nici un fel de lucrări pe acest șantier. ”Vreau să spun cât se poate de clar că nu suntem în întârziere cu acest proiect, dimpotrivă constructorul merită felicitări pentru mobilizarea de care a dat dovadă și anul trecut, când au fost executate cele mai multe lucrări, inclusiv asfaltarea. Desigur, pe perioada de iarnă nu s-au putut face nici un fel de lucrări și acesta este motivul pentru care am agreat extinderea perioadei de finalizare a proiectului exact cu acele câteva luni în care nu s-a putut lucra din pricina vremii. Ceea ce pot să vă spun este că în câteva luni, la finalul lui iulie, începutul lui august, tot ceea ce este prevăzut a se realiza în cadrul acestui proiect va fi realizat întocmai, iar acest drum va deveni un motor de dezvoltare a turismului în stațiunea Parâng și unul dintre cele mai frumoase trasee rutiere montane din România”, a declarat Costel Avram.

În acest moment, cele mai importante lucrări care mai trebuie efectuate la acest obiectiv de infrastructură rutieră sunt finalizarea unor elemente de susținere, acoperirea cu pământ a celor două tuneluri care subtraversează pârtia de schi și asfaltarea în perimetrul acestora, realizarea de parapeți și montarea sistemului de semnalizare rutieră.

În același timp, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că din creditul pentru investiții pe care Consiliul județean Hunedoara îl va contracta în acest an, ar putea fi realizată și o parcare modernă care să faciliteze accesul turiștilor în stațiune, mai ales pe timp de iarnă. ”Vrem să facem o parcare și pentru turiștii care vin în Parâng. După cum știți, avem deja un parteneriat cu Primăria Lupeni pentru a realiza, din creditul pentru investiții pe care CJH vrea să-l ia anul acesta, două parcări în zona Straja. Avem toată deschiderea de a face o investiție similară și în zona Parângului, unde nevoia de parcări este una evidentă. În acest scop, am înaintat deja o propunere către Primăria municipiului Petroșani, în vederea unei asocieri prin care le solicităm să ne pună la dispoziție un teren, iar noi ne angajăm să realizăm o parcare modernă pentru autoturisme”, a declarat Costel Avram.

În opinia acestuia, Consiliul județean Hunedoara își manifestă interesul și pentru realizarea altor investiții care să contribuie la creșterea gradului de modernizare a infrastructurii necesare pentru dezvoltarea turismului în stațiunea Parâng, ca și în celelalte zone turistice ale Văii Jiului, însă toate acestea depind de identificarea resurselor financiare necesare, în condițiile în care bugetul CJH este, pentru al doilea an consecutiv, în scădere.