Campania de vaccinare ”Înapoi la școală” a avut succes la Universitatea din Petroșani

Home Stiri la zi Campania de vaccinare ”Înapoi la școală” a avut succes la Universitatea din Petroșani
Campania de vaccinare ”Înapoi la școală” a avut succes la Universitatea din Petroșani

Un număr semnificativ de studenți, cadre didactice și membri ai familiilor acestora s-au vaccinat astăzi la Universitatea din Petroșani, unde a fost deschis un centru temporar special de vaccinare. La deschiderea centrului de vaccinare au participat din partea Instituției Prefectului, subprefectul Szell Lorincz, iar din partea instituției gază, rectorul Radu Sorin.

Conducerea Universității din Petroșani s-a implicat prin organizarea și asigurarea logisticii necesare a Centrului de vaccinare, amenajat în corpul C al instituției de învățământ superior. ”Ne dorim ci toții, profesori și studenți, să ne reîntâlnim în amfiteatre, motiv pentru care am răspuns invitației de a organiza și acest centru temporar de vaccinare destinat studenților și cadrelor didactice. După cum se știe, noi am răspuns încă de la debutul campaniei de vaccinare din județul nostru să găzduim un centru de vaccinare, pentru că înțelegem că aceasta este cea mai sigură cale pentru revenirea la normalitatea de dinaintea pandemiei”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Organizarea activității centrului temporar de vaccinare de la Universitatea din Petroșani face parte din acțiunile campaniei “INAPOI LA ȘCOALĂ!” inițiată de Direcția de Sănătate Publică și Instituția Prefectului, în colaborare cu unitățile de învățământ din județul Hunedoara. Aici, vaccinarea cu serul Pfizer, împotriva „COVID 19”, a fost efectuată de personal medical din cadrul DSP Hunedoara și personal medical al instituției de învățământ.

În perioada următoare Campania “INAPOI LA ȘCOALĂ!” va continua în cadrul liceelor și colegiilor din județ, fiind înscrise în acest moment încă șapte unități de învățământ.