Rareș Apostu din Petroșani, vicecampion național la șah rapid, la numai 6 ani

Home Stiri la zi Rareș Apostu din Petroșani, vicecampion național la șah rapid, la numai 6 ani
Rareș Apostu din Petroșani, vicecampion național la șah rapid, la numai 6 ani

La vârsta de puțin peste 6 ani, pentru petroșeneanul Rareș Ștefan Apostu pasiunea pentru ”sportul minții” insuflată de tatăl său, profesorul și antrenorul Elvis Alin Apostu a devenit cronică, astfel încât prezența lui într-un eveniment competițional de anvergură nu a fost decât un prim pas către ceea ce se anunță pentru micul sportiv o carieră de succes pe eșichier.

Desfășurate recent la București, Campionatele Naționale Individuale pentru copii la Șah au adus față în față câteva sute de copii cui vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, pasionați ai jocului de șah. Timp de mai bine de o săptămână, aceștia au trecut prin probe de foc în cadrul celor 4 secțiuni de concurs: șah clasic, blitz, șah rapid și dezlegări de probleme.

În rândul participanților, datorită talentului său deosebit, deja demonstrat în multe alte competiții, s-a aflat și Rareș Ștefan Apostu din Petroșani, care a fost admis în concurs, deși are vârsta de numai 6 ani și o lună. Evoluția acestuia în concurs i-a adus și satisfacția de a-și înscrie numele pe lista celor mai buni sportivi ai țării, datorită prestației sale de excepție. Astfel, Rareș Apostu s-a clasat pe locul al doilea la proba de șah rapid, cucerind titlul de vicecampion național. Mai mult, la toate celelalte secțiuni ale competiției naționale de șah, Rareș Apostu s-a clasat în Top 10, rezultatele propulsându-l în consecință în lotul național de șah al juniorilor din România.

Tatăl său, apreciatul antrenor de șah Elvis Alin Apostu apreciază performanța ca fiind uluitoare. ”Cu 5 puncte din 9 posibile, Rareș s-a clasat pe locul 9 la categoria concurenților sub 8 ani și locul 2 la sub 7 ani. Este cel mai mic participant de la această probă și a arătat că pe tabla de șah nu contează vârsta. S-a luptat chiar cu succes, cu primii trei favoriți ai competiției, făcând magie pe tabla de șah. Din informațiile mele cred că Rareș este sahiștul cu cea mai mică vârstă care a fost medaliat în întreaga istorie a campionatelor naționale de șah. Rezultatele obținute de el la Campionatele Naționale de Șah pentru Copii de la București îl propulsează, la vârsta de numai 6 ani și o lună, direct în lotul național, ceea ce reprezintă pentru noi toți o performanță remarcabilă”, spune antrenorul Elvis Alin Apostu.

Primul mare succes al micului șahist din Petroșani, Rareș Apostu devine astfel rampa de lansare a unui sperăm viitor mare campion al țării și al lumii în atât de spectaculosul sport al minții. Felicitări și mult succes și de acum înainte, Rareș Apostu !