1.549 de persoane s-au vaccinat la ”Maratonul vaccinării” de la Petroșani

Maratonul vaccinării de la Petroșani, desfășurat în perioada 14 – 16 mai 2021, s-a dovedit un succes. Oamenii au înțeles importanța vaccinării și au venit în număr mare la Sala Polivalentă, unde au fost amenajate 4 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer – BioNTech.

Accesul facil la vaccinare, doar pe baza cărții de identitate, i-a convins pe mulți locuitori ai municipiului Petroșani și ai Văii Jiului în general să se imunizeze împotriva virusului SARS – CoV -2 și nici măcar ploaia nu i-a descurajat. Numărul mare al celor care s-au vaccinat la Sala Polivalentă din Petroșani, la Maratonul vaccinării, a depășit estimările. Campania s-a desfășurat în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 8.00 și 20.00, iar în cele 3 zile ale acestui maraton s-au vaccinat, în total, 1.549 de persoane. Oamenii au dovedit încă o dată că își doresc să se protejeze pe ei și pe cei dragi, dar și să revenim cât mai repede la starea de normalitate, de dinaintea izbucnirii acestei crize sanitare.

Efectele vaccinării se văd deja în numărul tot mai mic al celor confirmați pozitiv, dar cel mai mare câștig este legat de faptul că numărul celor care ajung la spital cu forme severe de COVID – 19 nu mai pune atâta presiune pe sistemul sanitar și, mai ales, pe secțiile ATI, care nu de mult erau neîncăpătoare.

În acest maraton al vaccinării de la Petroșani au fost angrenați 11 medici, 23 de asistente, 6 registratori, precum și 14 angajați ai Primăriei Municipiului Petroșani și Poliției Locale.

”Doresc să le mulțumesc tuturor pentru activitatea susținută, pentru modul în care s-a derulat această campanie de vaccinare a populației. De asemenea, le mulțumesc tuturor celor care au venit să se vaccineze și au conștientizat importanța imunizării. Numai așa putem să învingem pandemia, numai așa putem să relaxăm măsurile de protecție sanitară și să revenim la viața noastră de dinainte de criza sanitară. Trebuie să rămânem însă în continuare responsabili și precauți pentru că specialiștii ne avertizează că, din păcate, pericolul nu a trecut”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Maratonul vaccinării a fost organizat, la Sala Polivalentă, de Primăria Municipiului Petroșani, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și Instituția Prefectului de Hunedoara și a fost deschis tuturor celor care au dorit să se imunizeze, fără să mai fie nevoie de o programare prealabilă pe platforma de vaccinare. Peste trei săptămâni va fi organizată încă o acțiune similară, pentru rapel.