”Revizorul” de Gogol, o nouă premieră pe scena teatrului din Petroșani

Home Cultură ”Revizorul” de Gogol, o nouă premieră pe scena teatrului din Petroșani
”Revizorul” de Gogol, o nouă premieră pe scena teatrului din Petroșani

Redeschiderea sălilor de spectacol aduce și publicului iubitor de teatru din Valea Jiului oportunitatea de a viziona o nouă premieră pusă în scenă la Teatrul ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, sub bagheta apreciatului regizor Constantin Radu Tudosie.

Noua premieră, care va fi prezentată în 22 mai 2021, respectiv 23 mai 2021, aduce în atenție una din piesele de referință din dramaturgia mondială: ”Revizorul” de N. V. Gogol. Potrivit sinopsisului prezentat de instituția teatrală din Valea Jiului, coincidențele întâmplărilor din piesa marelui dramaturg rus cu cele din zilele noastre sunt uluitoare. ”Revizorul este un spectacol despre izbitoarea trivialitate a vieții, despre vulgaritatea omului, despre ipostazele răului absolut, surprins în banalitatea cotidianului. Funcționarii corupți dintr-un orășel rus de provincie, în frunte cu primarul, reacționează cu groază la vestea că un revizor incognito va sosi în curând în orașul lor ca să-i investigheze. Rafala de activități pentru a acoperi faptele lor corupte este întreruptă de vestea că o persoană suspectă a ajuns la han. Această persoană însă nu este un inspector, este un funcționar public filfizon cu o imaginație sălbatică”, arată reprezentanții Teatrului din Petroșani. â

În distribuția acestei piese, în viziunea regizorală a lui Constantin Radu Tudosie, pe scenă va fi prezentă întreaga trupă de actori ai Teatrului ”Ion D. Sîrbu”, respectiv: Stelian Roșian, Mihai Alexandru, Mihai Sima, Marina Munteanu, Corina Vișinescu, Irina Bodea-Radu, Oana Liciu-Gogu, Alexandru Cazan, Laurențiu Vlad, Daniel Cergă, Viktor Hegedüs, Sergiu Fîrte, Oana Crișan, Izabela Badovics, Dorin Ceagoreanu, Nicoleta Niculescu, Gheorghe Stoica, Ionel Dumitriu. Scenografia spectacolului aparține Andei Pop, ”universul sonor” lui Peter Venczel, coregrafia lui Radu Hoțcaș iar asistent regie este Izabela Badovics.

Desfășurarea spectacolelor se va face cu respectarea tuturor normelor privind infectarea cu Covid 19. Masca la interior este obligatorie! Biletele pentru premiera spectacolului ”Revizorul” de Gogol au fost puse în vânzare la Agenția Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Prețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.