Despărțire cu onoruri a vulcănenilor de primarul Gheorghe Ile

Home Stiri la zi Despărțire cu onoruri a vulcănenilor de primarul Gheorghe Ile
Despărțire cu onoruri a vulcănenilor de primarul Gheorghe Ile

Câteva sute de vulcăneni s-au alăturat marți, 18 mai, membrilor familiei Ile pentru a face parte din cortegiul funerar al celui care a fost, vreme de 16 ani, primar al municipiului Vulcan: ing. Gheorghe Ile. Acesta s-a stins duminică, 16 mai 2021, la vârsta de  68 de ani, după o lungă suferință. În cele două zile de priveghere, la catafalcul său depus la Biserica ortodoxă din Coroești-Vulcan au fost prezenți mii de oameni, care l-au cunoscut, care l-au respectat, care l-au admirat.

Ceremoniile funerare au fost precedate de o ședință solemnă a Consiliului local al municipiului Vulcan, din care fostul primar Gheorghe Ile făcea parte, ședință convocată de primarul Cristian Merișanu, la propunerea căruia a fost adoptat un proiect de hotărâre prin care lui Gheorghe Ile i-a fost conferit, post mortem, titlul de cetățean de onoare al municipiului Vulcan. ”Este o distincție pe care ne propusesem să i-o conferim domnului Gheorghe Ile cu prilejul unei festivități publice în care să-i onorăm munca depusă în administrația locală și activitățile sale sociale și civice care au constituit un exemplu pentru vulcăneni. Nu s-a invit, din păcate, un moment de acest fel și de aceea ne-am reunit acum, înainte de momentul final al prezenței sale în această lume, pentru a-i conferi, post-mortem, această cuvenită distincție. În rest, cuvintele sunt de prisos…” a declarat primarul Cristian Merișanu.

Un număr de 12 din cei 13 consilieri locali prezenți la ședința extraordinară a Consiliului local Vulcan au votat pentru acordarea acestei distincții pentru Gheorghe Ile, onorat astfel pentru întreaga sa activitate profesională, pentru devotamentul său pentru menținerea identității naționale și culturale și merite deosebite prin implicarea în viața politică, socială, cultural-sportivă în municipiul Vulcan.

Pentru că Gheorghe Ile a fost și cadru militar în rezervă, membru al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din județul Hunedoara, dar și președinte al Filialei Hunedoara a Asociației Naționale ”Cultul Eroilor-Regina Maria”, ceremonia religioasă a înhumării acestuia, oficiată de un sobor de preoți, a fost dublată de o ceremonie militară în cadrul căreia ofițeri și subofițeri rezerviști ai Armatei Române, un pluton de jandarmi și unul al Poliției Locale i-au prezentat onorul.

Ing. cpt.(r) Gheorghe Ile a fost înhumat în curtea Bisericii Ortodoxe din Coroești.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !