Începe construirea noului pod peste Jiu de la Lainici, în Defileul Jiului

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul “Reabilitare DN66 prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000- km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona mânăstirii Lainici”, cu ofertantul desemnat câștigător în urma licitației publice.

Obiectivul prevede reabilitarea DN66 prin reamenajarea anumitor sectoare cât și construirea unui pod nou peste râul Jiu de la Meri, în conformitate cu standardele românești și europene pentru traficul prevăzut, asigurând un grad sporit de siguranță a traficului.

Reprezentanții companiei de drumuri și poduri apreciază că până la finalul acestui an tranzitul între județele Hunedoara și Gorj se va face pe acest nou pod. Proiectul de infrastructură vine în sprijinul transportatorilor care nu vor mai fi nevoiți să evite acest traseu din pricina podul provizoriu actual care, din cauza restricției de tonaj, nu suportă trecerea camioanelor și a TIR-urilor ce cântăresc peste 30 de tone. Noul pod va face legătura între județele Gorj și Hunedoara și va putea constitui o variantă viabilă pentru transportatorii din ambele județe, facilitând circulația autoturismelor de mare tonaj.

Valoarea contractului este de 19.872.901,81 lei fără TVA, iar acesta este finanţat prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM.