Alexandra Butnaru, încă un talent care prinde aripi, din grupul ”Glasurilor de argint” ale Ileanei Berki

Home Educație Alexandra Butnaru, încă un talent care prinde aripi, din grupul ”Glasurilor de argint” ale Ileanei Berki
Alexandra Butnaru, încă un talent care prinde aripi, din grupul ”Glasurilor de argint” ale Ileanei Berki

Organizat de către oameni pasionați de la Palatul Copiilor din Sibiu în parteneriat cu Asociația Culturală PLAY Sibiu, încă tot în complicata ediție online, vreme de o lună întreagă, între 14 aprilie 2021 și 14 mai 2021, prima ediție a concursului național de muzică folk pentru copii și tineret ”Sunetul muzicii” și-a desemnat câștigătorii.

În rândul acestora, la categoria 9-10 ani, se înscrie și micuța, dar deosebit de talentata cantautoare Alexandra Butnaru din Vulcan, care a urcat pe podiumul concursului de folk de la Sibiu, pe treapta a doua. Alexandra este elevă a Liceului ”Mihai Viteazu” – structura Școala gimnazială nr. 5, iar de o vreme face parte din rândul grupului ”Glasuri de argint” coordonat de pasionatul dascăl și șlefuitor de tinere talente care este prof. Ileana Berki, ea însăși una din vocile remarcabile ale muzicii românești.

Rezultatul Alexandrei este privit, de altfel, de către Ileana Berki, ca un important pas înainte în cariera micuței artiste, fiind în același timp unul onorant pentru Valea Jiului, având în vedere fie și participarea extrem de numeroasă la acest eveniment muzical. Piesa care Alexandra Butnaru a câștigat acest premiu este o compoziție proprie pe versurile poetului Doinel Mihai Marc. ”Sunt mândră și cu sufletul plin de bucurie pentru acest premiu pe care l-a câștigat Alexandra. În spatele acestuia stă multă muncă, determinare, curaj și mai ales talent. O felicit din toată inima și le mulțumesc frumos și părinților săi pentru susținere și încredere”, ne spune prof. Ileana Berki.

Aceasta ne-a dezvăluit, de asemenea, că despre Alexandra Butnaru vom auzi multe de acum înainte, în lumea minunată a muzicii folk. O primă veste este aceea că ea deja se pregătește pentru lansarea primului său album de muzică folk. Dar și pentru explozia de festivaluri și concursuri muzicale care se anunță deja pentru perioada următoare.

Felicitări, Alexandra ! Felicitări, Ileana Berki ! Succes, amândurora !