Lucrări în grafic la Cinematograful din Lupeni

Home Administrație Lucrări în grafic la Cinematograful din Lupeni
Lucrări în grafic la Cinematograful din Lupeni

Periodic, primarul municipiului Lupeni împreună cu specialiști ai Direcției tehnice din Primăria municipiului Vulcan inspectează șantierele de investiții care se derulează pe raza localității, pentru a se asigura că lucrările decurg în graficul stabilit conform contractelor de execuție încheiate de autorități cu antreprenorii desemnați pentru implementarea acestor proiecte.

În acest context se înscrie și inspecția de la începutul acestei săptămâni, pe care primarul Lucian Resmeriță a făcut-o la Cinematograful ”Cultural”, aflat în plin proces de reabilitare și modernizare. Potrivit acestuia, lucrările decurg conform graficului și în prezent, pe lângă lucrările exterioare de tencuieli și zidărie, au fost deja începute și lucrări de amenajări interioare ale spațiile din interiorul clădirii. ”Se lucrează foarte bine și pot să spun că suntem cu un avans înainte, față de graficul prezentat inițial. Firma este una serioasă și mă bucur să spun că, dacă ne permite legea și pandemia, nu peste multă vreme voi avea bucuria să-i invit pe cetățenii municipiului Lupeni și nu numai, să vizionăm aici, împreună, primele proiecții cinematografice. Reabilitarea și modernizarea acestui edificiu va aduce un mare plus pentru cetățenii din municipiul Lupeni, atât în plan cultural, dar și arhitectural, întrucât, prin aspectul modern pe care îl va avea această sală de spectacole, va aduce și un plus de imagine zonei centrale din municipiul Lupeni. la finalizarea lucrărilor, vom reda obiectivul cinefililor, iar în foaier ne propunem să amenajăm un spațiu public în care să putem organiza și diverse evenimente, expoziții, lansări de carte etc.”, spune primarul Lucian Resmeriță. 

În opinia acestuia, refuncționalizarea cinematografului va fi în măsură să contribuie activ la succesul proiectului cultural ”Lupeni – Capitală culturală a Văii Jiului”, proiect asumat de actuala administrație.

Proiectul de modernizare a Cinematografului ”Cultural” este implementat prin intermediul unei investiții realizate de Compania Națională pentru Investiții în parteneriat cu Primăria municipiului Lupeni.