Barajul de la Mihăileni și lucrările de prevenire a inundațiilor, temă de analiză la Prefectura Hunedoara

Home Administrație Barajul de la Mihăileni și lucrările de prevenire a inundațiilor, temă de analiză la Prefectura Hunedoara
Barajul de la Mihăileni și lucrările de prevenire a inundațiilor, temă de analiză la Prefectura Hunedoara

Stadiul investiției „Barajul de la Mihăileni” și situația lucrărilor de prevenire a inundațiilor frecvente din localitățile de pe Valea Crișului Alb au fost temele discutate la două întâlniri succesive convocate marți după-amiază, în comuna Buceș, de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

La această întâlnire, alături de prefect s-a aflat subprefectul Szell Lorincz, iar din partea instituțiilor implicate în aceste proiecte au participat primari și specialiști de la Apele Române, constructori și proiectanți ai barajului precum și reprezentanți ai cadastrului județean și topografi.

Discuțiile referitoare la stadiul construcției barajului au reliefat faptul că cea mai mare problemă care îngreunează finalizarea o constituie clarificarea documentelor de expropriere. Prefectul Călin Petru Marian a solicitat soluții, măsuri urgente și termene precise pentru rezolvarea situațiilor pe care le-au semnalat atât locuitorii din zona de operare a barajului cât și beneficiarul și constructorul investiției.

Participanții la întâlnire au arătat, totodată, că este nevoie de susținere în continuarea din partea Guvernului României, pentru alocarea unei noi tranșe de bani, cea de-a doua din acest an, pentru ca în 2-3 ani constructorul să predea lucrarea beneficiarului, Agenția Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Ape Criș.

Prefectul județului Hunedoara le-a transmis tuturor celor care au participat la aceste întâlniri că va urmări respectarea termenelor asumate astăzi, pentru ca importanta investiție de interes național și regional, Barajul de la Mihăileni, să poată fi funcțional la capacitate maximă până în 2024.

La discuțiile cu primarii din localitățile aflate în nordul județului și afectate deseori de inundații, reprezentanții comunităților au solicitat delegației de la Apele Române efectuarea unor lucrări hidrotehnice care să reducă riscul de producere a pagubelor în condițiile unor inundații cauzate de creșterea debitului Crișului Alb.