Sărbătoare cu evenimente gratuite pentru copii și părinți, de 1 Iunie, la Petroșani

Home Stiri la zi Sărbătoare cu evenimente gratuite pentru copii și părinți, de 1 Iunie, la Petroșani
Sărbătoare cu evenimente gratuite pentru copii și părinți, de 1 Iunie, la Petroșani
Ziua de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copiilor – vine la Petroșani cu o serie de evenimente destinate celor mici (la care însă pot participa fără rezerve și cei mari !), oferite gratuit de către autoritățile publice locale.
Astfel, potrivit unei decizii adoptate în unanimitate de consilierii locali, copiii (împreună cu părinții și/sau bunicii) sunt așteptați la teatru, la cinematograf, la muzeu sau chiar la munte, în stațiunea Parâng, costurile pentru toate aceste facilități fiind suportate integral de la bugetul local al municipiului Petroșani.
Potrivit programului aprobat pentru marcarea zilei de 1 Iunie la Petroșani, la Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani vor fi prezentate două piese pentru copii, puse în scenă de actorii Teatrului. Este vorba despre spectacolele ”Capra cu trei iezi” (programat pentru duminică, 30 mai 2021, ora 12,00 în sala mare a teatrului), respectiv ”Lumea lui Dănilă” (programat pentru luni, 1 Iunie 2021, ora 12,00 pe esplanada din fața teatrului). Tot pe 1 Iunie, în zona Centrului Civic al municipiului Petroșani, copii se vor putea întâlni cu personaje îndrăgite din basme și desene animate, dar și statui vivante.
De asemenea, de 1 Iunie, accesul tuturor vizitatorilor la Muzeul Mineritului va fi gratuit, atât pentru copii, cât și pentru adulți, marcând astfel și redeschiderea pentru public a acestei instituții.
Și la Cinematograful ”Șerban Ionescu”, 1 Iunie este o zi specială în care doritorii sunt invitați la maratonul filmelor pentru copii, începând cu ora 11.00, accesul în sala de spectacol fiind gratuit, desigur în limita locurilor disponibile.
Pentru cei care doresc să meargă la munte, în Parâng, autoritățile locale anunță că pe data de 1 Iunie vor fi scutiți de plata biletelor la telescaun, fie că sunt copii, fie că sunt adulți.