O noapte de antrenament cu Avram Iancu pe lacul Știurț de la Petroșani

Home Stiri la zi O noapte de antrenament cu Avram Iancu pe lacul Știurț de la Petroșani
O noapte de antrenament cu Avram Iancu pe lacul Știurț de la Petroșani

Nu doar pentru că antrenamentul curajosului și ambițiosului sportiv Avram Iancu de săptămâna trecută, derulat pe lacul Cinciș, s-a bucurat de o atenție aparte din partea suporterilor săi, ci mai ales pentru că și-a propus să dezvăluie tuturor celor care-i urmăresc drumul spre o nouă performanță de excepție că, în spatele oricărui succes, stă o muncă de titan, acesta lansează o nouă invitație celor interesați să-l vadă în plină acțiune, la un alt antrenament de anduranță.

După cum deja se știe, Avram Iancu și-a propus ca, în această vară, să atingă performanța unui nou record mondial la înot după durata de timp al înotului, în curent neutru, fapt care presupune traversarea lacului Balaton din Ungaria, pe o perioadă de timp neîntreruptă de 72 de ore. Asta înseamnă că, timp de 3 zile și 3 nopți, Avram Iancu se va lupta nu doar cu apa, ci și cu propria sa rezistență, iar pentru asta antrenamentele în condiții extreme sunt deosebit de importante.

Un astfel de antrenament extrem va avea loc în noaptea de 29 spre 30 mai 2021, la Petroșani, în lacul Știurț de pe Maleia, aflat la doar câteva sute de metri de locuința temerarului nostru sportiv, acolo unde acesta își desfășoară în mod regulat antrenamentele. Aici sunt așteptați, în această noapte, toți cei care vor să-l vadă și să-l susțină pe Avram Iancu în pregătirea noului record mondial. ”Voi înota încontinuu de la ora 22 până la 6 dimineața. Practic, voi face schimbul de noapte în lac. De ce o fac? Pentru că foarte multă lume, pe bună dreptate, mă întreabă cum va fi posibil să rezist 3 zile și 3 nopți , în lacul Balaton din Ungaria, în tentativa mea de a stabili un nou record mondial la înot după durata de timp al înotului, în curent neutru. Antrenamentul de sâmbătă noapte spre duminică vine să ofere un răspuns la întrebările colegilor, vecinilor, prietenilor. Așadar, prieteni, vecini și colegi, hai să vedeți! Vă garantez că voi duce în Ungaria cea mai bună versiune a “Crăișorului Apelor”. Antrenamentul nocturn este unul cu public! N-am să nominalizez pe nimeni, ci fac o invitație publică TUTUROR celor care vor să fie alături de mine pe parcursul acestei nopți și să mă supervizeze de pe marginea lacului, să mă încurajeze la start, sau să mă recupereze la final”, a declarat Avram Iancu. 

Acesta a mai dezvăluit faptul că, la acest antrenament, va testa calitatea luminii oferite de lanternele Fenix de la partenerul ”Adventure Light”, iar împreună cu toți cei prezenți se vor degusta grătarele de carne de pasăre neinjectată de la ”Avis 3000” și se vor bea 5 litri de cafea de la ”MCN Caffe”. Partenerul pe nutriție sportivă ”Isostar” îi va asigura sportivului nostru alimentația pentru această lungă noapte petrecută exclusiv în apă.

Mai mult, ca de fiecare dată, emoției date de acțiunea sa temerară, Avram Iancu aduce și pentru acest eveniment, emoția amintirii unui mare om. Dacă marele său proiect sportiv din acest an este dedicat primului 10 din istoria gimnasticii mondiale, cel obținut de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal, în urmă cu patru decenii, antrenamentul din această noapte îi este dedicat unul om deosebit din comunitatea locală a Petroșaniului, trecut de curând la cele veșnice. ”Și pentru că este un antrenament în beznă, nu poate să nu-mi fugă gândul și către lumea umbrelor, unde a plecat de curând Gheorghe Toma. Dedic efortul înotului nocturn acestui om minunat, fost director al Realcom și care și-a asumat construcția bisericii “Sfântul Efrem cel Nou” și “Sfântul Ioan Rusul” din Colonia de jos a Petroșaniului, fiind ctitorul acestei biserici. Se dorește continuarea proiectului iar eu doresc să-mi asum o mică contribuție de 500 de lei pentru continuarea construirii acestui loc de închinare. Dacă cineva dorește să se implice în construcția bisericii o poate face în contul Parohiei “Sfântul Efrem cel Nou”: RO02BRDE220SV97215622200 Vă mulțumesc anticipat!”, ne-a mai spus Avram Iancu. 

Dacă vreți să vă convingeți și dumneavoastră că Avram Iancu este nu doar un sportiv curajos, ci și unul extrem de ambițios, o puteți face chiar astăzi, oferindu-vă o noapte de vis alături de un mare campion, pe care-l puteți astfel încuraja pentru visul său de a deveni campion mondial la durata unui înot în ape fără curenți. Un vis care a început să se scrie deja, în unduirea valurilor de pe Lacul Știurț de la Petroșani.