”Noapte albă” cu ”Crăișorul apelor”, la antrenamentul din Petroșani al înotătorului Avram Iancu

Mai bine de 60 de oameni s-au perindat, pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, pe malurile lacului Știurț din dealul Maleii de la Petroșani, pentru a-l vedea și mai ales pentru a-l încuraja pe temerarul sportiv al Văii Jiului, Avram Iancu. Acesta și-a continuat aici, în lacul din spatele casei sale, pe malurile căruia s-au născut multe din ambițioasele sale proiecte sportive, antrenamentul pentru noua provocare pe care și-a propus-o în acest an: cel mai lung înot neîntrerupt în ape fără curenți. Avram Iancu vrea să doboare astfel un nou record mondial, odată cu traversarea longitudinală a lacului Balaton din Ungaria, dus-întors, într-o aventură ce presupune înotul continuu timp de trei zile și trei nopți.

La antrenamentul de la finalul lunii mai, Avram Iancu le-a demonstrat tuturor celor care au venit să-l vadă ”la lucru”, că ambițiosul său proiect sportiv este unul care are toate șansele să fie realizat. Într-o singură noapte, el a înotat în apele reci ale lacului Știurț preț de 8 ore nocturne, parcurgând o distanță de 19 kilometri. Cel supranumit deja ”Crăișorul apelor”, într-o frumoasă metaforă care leagă rezonanța numelui său de cea mai mare pasiune, nu a uitat că este, de meserie, un om al literelor, astfel că și-a descris frumoasa experiență a acestui antrenament pe blogul său, acolo unde se regăsesc, ca-ntr-un meticulos jurnal de bord poveștile tuturor experiențelor sale de până acum.

Puteți și dumneavoastră afla ce și cum, accesând linkul următor: https://iancuavram.ro/2021/05/30/o-noapte-alba-si-19-kilometri-de-inot/