”Noapte albă” cu ”Crăișorul apelor”, la antrenamentul din Petroșani al înotătorului Avram Iancu

Home Stiri la zi ”Noapte albă” cu ”Crăișorul apelor”, la antrenamentul din Petroșani al înotătorului Avram Iancu
”Noapte albă” cu ”Crăișorul apelor”, la antrenamentul din Petroșani al înotătorului Avram Iancu

Mai bine de 60 de oameni s-au perindat, pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, pe malurile lacului Știurț din dealul Maleii de la Petroșani, pentru a-l vedea și mai ales pentru a-l încuraja pe temerarul sportiv al Văii Jiului, Avram Iancu. Acesta și-a continuat aici, în lacul din spatele casei sale, pe malurile căruia s-au născut multe din ambițioasele sale proiecte sportive, antrenamentul pentru noua provocare pe care și-a propus-o în acest an: cel mai lung înot neîntrerupt în ape fără curenți. Avram Iancu vrea să doboare astfel un nou record mondial, odată cu traversarea longitudinală a lacului Balaton din Ungaria, dus-întors, într-o aventură ce presupune înotul continuu timp de trei zile și trei nopți.

La antrenamentul de la finalul lunii mai, Avram Iancu le-a demonstrat tuturor celor care au venit să-l vadă ”la lucru”, că ambițiosul său proiect sportiv este unul care are toate șansele să fie realizat. Într-o singură noapte, el a înotat în apele reci ale lacului Știurț preț de 8 ore nocturne, parcurgând o distanță de 19 kilometri. Cel supranumit deja ”Crăișorul apelor”, într-o frumoasă metaforă care leagă rezonanța numelui său de cea mai mare pasiune, nu a uitat că este, de meserie, un om al literelor, astfel că și-a descris frumoasa experiență a acestui antrenament pe blogul său, acolo unde se regăsesc, ca-ntr-un meticulos jurnal de bord poveștile tuturor experiențelor sale de până acum.

Puteți și dumneavoastră afla ce și cum, accesând linkul următor: https://iancuavram.ro/2021/05/30/o-noapte-alba-si-19-kilometri-de-inot/