Acces gratuit la Muzeul Mineritului din Petroșani până în 15 iunie

Home Reportaj Acces gratuit la Muzeul Mineritului din Petroșani până în 15 iunie
Acces gratuit la Muzeul Mineritului din Petroșani până în 15 iunie

Accesul la Muzeul Mineritului din Petroșani va fi gratuit până în data de 15 iunie 2021, după ce Consiliul Local al Municipiului Petroșani a adoptat, astăzi un proiect de hotărâre care instituie această facilitate pentru toți vizitatorii.

Muzeul Mineritului, care funcționează încă din anul 1967, a fost cuprins într-un amplu program de reabilitare și amenajare muzeistică, derulat de Primăria Municipiului Petroșani cu fonduri europene. Programul investițional a presupus atât repararea și consolidarea clădirii – monument istoric, care a fost dotată și cu un lift ce asigură accesul de la demisol până la mansardă, precum și punerea în valoare a exponatelor care prezintă istoria mineritului de cărbune și a dezvoltării tehnicii miniere de exploatare. De asemenea, la mansarda clădirii au fost alocate spații separate pentru Muzeul Muntelui și o expoziție etnografică. Și zona din fața instituției muzeale a fost total reamenajată, cu alei, trotuare și spații verzi.

Proiectul de reabilitare a Muzeului Mineritului a fost finalizat și recepționat anul trecut dar, din cauza pandemiei, abia în data de 1 iunie 2021 acesta a putut fi redeschis publicului larg.