”Învață, mâine poți salva o viață !”, un nou program de educație sanitară al Salvital Hunedoara

Home Administrație ”Învață, mâine poți salva o viață !”, un nou program de educație sanitară al Salvital Hunedoara
”Învață, mâine poți salva o viață !”, un nou program de educație sanitară al Salvital Hunedoara

După ce mare parte din paramedicii Asociației Salvital Hunedoara au fost preluați de către ISU, pentru cei care au rămas în cadrul acesteia au fost dezvoltate o serie de proiecte care confirmă utilitatea acestei organizații în județul Hunedoara și justețea finanțării acordate de către Consiliul județean Hunedoara.

În acest context se înscrie și noul proiect educațional dezvoltat de Asociația Salvital, început astăzi șa Școala gimnazială din comuna Bănița, în prezența primarului Florin Albu, a președintelui Salvital Petru Mărginean și a administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram. Acesta din urmă ne-a dezvăluit faptul că prin noul proiect, intitulat ”Învață, mâine poți salva o viață !”, copiilor de la Băcia le-au fost prezentate o serie de elemente de educație sanitară, măsuri de prim ajutor dar și o serie de aspecte legate de modul în care funcționează în mod corect serviciul de urgență 112.

”Astăzi, acest proiect educațional a debutat la Băcia, dar el va continua în tot județul Hunedoara și vreau să-i felicit pe cei de la Salvital pentru felul în care se implică în astfel de inițiative valoroase. Iată că, dacă atunci când Consiliul județean Hunedoara a decis să susțină în continuare funcționarea Salvital, mulți s-au declarat pesimiști în legătură cu rolul acesteia, se dovedește tot mai mult faptul că, fie că vorbim de programul de telemedicină prin care oferim servicii medicale oamenilor din cele mai îndepărtate colțuri ale județului, fie că vorbim despre acest nou proiect educativ, rolul și locul Salvitalului în viața comunității noastre se dovedește a fi unul important și necesar”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Organizatorii acestei prime întâlniri cu copiii de la școlile rurale hunedorene se declară încântați de modul în care se derulează acest program, dar mai ales de interesul copiilor pentru educația sanitară.