Peste 1000 de copii din Petroșani s-au bucurat de programul special de Ziua Copiilor

Peste 1000 de copii, însoțiți de părinți și bunici s-au bucurat din plin de programul special și surprizele anunțate, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, de către autoritățile locale de la Petroșani, împreună cu partenerii săi. Organizatorii s-au străduit ca, în ciuda vremii nefavorabile, să mute toate evenimentele programate în aer liber, la interior, desigur cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară, astfel încât copiii să se poată bucura de această zi specială dedicată exclusiv lor.

De o atenție aparte s-a bucurat redeschiderea Muzeului Mineritului, unde peste 600 de copii și adulți din Petroșani și nu numai, au vizitat expozițiile găzduite aici. De asemenea, alți aproape 300 de copii s-au bucurat de Maratonul filmelor de la Cinematograful ”Șerban Ionescu”, în timp ce sala Teatrului Dramatic ”I. D. Sîrbu” din Petroșani, unde a fost pus în scenă spectacolul de teatru ”Lumea lui Dănilă”, a fost plină la capacitatea maximă admisă de normele sanitare în vigoare.

Și bazinul didactic de înot a răsunat de vocile copiilor, care s-au bucurat din plin de redeschiderea lui, iar Sala de Marmură a Primăriei Municipiului Petroșani, care a găzduit spectacolul ”Copile, ești o stea”, unde au evoluat elevii Asociației Lirica din Petroșani, condusă de prof. Tiberiu Coconeț, a fost, de asemenea, unul dintre punctele de atracție maximă ale acestei zile.