Simpozion internațional pe teme de educație la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Home Educație Simpozion internațional pe teme de educație la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Începutul lunii iunie 2021 a programat, în cadrul activităților extracurriculare de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani, o nouă ediție a simpozionului internațional pe teme de educație, organizat sub genericul ”Consilierea și orientarea elevilor în context european”. Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă a cadrelor didactice din țări europene precum Italia, Bulgaria, Suedia, Cehia, Turcia, Belgia, Franța, Croația, Olanda și bineînțeles, România, cu atât mai mult cu cât acesta s-a derulat în sistem online, pe platforma Zoom.

Potrivit organizatorilor, lucrările prezentate în cadrul acestui simpozion au reliefat, în bună parte, noile provocări pe care le-a ridicat pandemia, atât în derularea programelor educaționale, cât și activitățile de consiliere și orientare profesională a elevilor din cadrul școlilor cu profil tehnologic.

”În cadrul acestui simpozion au fost prezentate o serie de proiecte relevante privind modalitățile de predare online și utilizarea tehnicii de calcul și a internetului în actul educațional, inclusiv modele de bune practici în acest context, dar au fost prezentate și rezultate ale programelor Erasmus la care elevii și cadrele didactice au participat în ultimii ani. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat la acest simpozion important în viața liceului nostru și, desigur, le mulțumesc colegilor din comitetul de organizare care au făcut posibilă reușita acestei ediții, desfășurate în mediul virtual”, a declarat prof. Mihaela Marița, director al Liceului Industrial ”Dimitrie Leonida” din Petroșani.

Aceasta ne-a mai informat că lucrările prezentate la ediția a XII-a a Simpozionului internațional ”Consilierea și orientarea elevilor în context european” vor fi incluse și într-o publicație dedicată evenimentului, având ca titlu generic: ”Rolul Internetului în educația tinerilor”.