Sportivul Avram Iancu a pus Timișoara la loc de cinste pe parcursul său spre un nou record mondial

Home Stiri la zi Sportivul Avram Iancu a pus Timișoara la loc de cinste pe parcursul său spre un nou record mondial
Sportivul Avram Iancu a pus Timișoara la loc de cinste pe parcursul său spre un nou record mondial

Seria antrenamentelor oficiale pe care înotătorul Avram Iancu le desfășoară în mod constant, în vederea pregătirii adecvate pentru tentativa de a doborî, în această vară, un nou record mondial, continuă în ritm susținut. Sportivul a avut, în aceste zile, un astfel de antrenament și la Timișoara, unde a ”defilat” prin apele canalului Bega, în plin centrul localității, preț de o zi lumină, în uralele unui numeros public, venit aici să-l vadă și să-l încurajeze.

”Am înotat 12 ore în Canalul Bega fără întrerupere, din care 8 ore am înotat numai în AMONTE, împotriva unui curent deloc prietenos. Efortul a fost unul la care nu m-am așteptat. Așadar, am realizat un antrenament prețios care va conta în economia generală a pregătirii. Mă simt bine!”, a declarat sportivul Avram Iancu.

Dincolo de succesul unui nou antrenament de anduranță, în instalarea stării sale de bine au contribuit, fără echivoc, și încurajările suporterilor sau zâmbetele copiilor care s-au adunat pe marginea canalului pentru a-l aplauda pe temerarul sportiv din Valea Jiului. În cinstea acestuia, o fetiță talentată, Carolina Costescu a compus, pe loc, chiar și o poezie, care sună cam așa:

”Hai Avram, știu că poți
Toată ziua să înoți
Iar apoi când obosești
La record să te gândești

România te susține
Are-ncredere în tine
Și când tu vei reuși
Toată țara vei mândri
Cu-n antrenament pornești
Recordul să-l depășești
Iar dacă te vei coordona
Sigur tu vei câștiga
Bravo Avram, noi vom striga
Când de înotat vei termina
Că legendă ai devenit
Limitele ți le-ai depășit.”
Efortul unei zile în care a petrecut 12 ore în apele canalului Bega, i-a fost răsplătit lui Avram Iancu și de frumusețea unei seri de excepție, în care s-a întâlnit cu timișorenii care au vrut să-l cunoască și mai bine pe ”Crăișorul apelor”, să-i pună întrebări despre acțiunile sale sportive curajoase sau pur și simplu să se fotografieze împreună. Mai mult, celor interesați să afle de unde a pornit această pasiune a deja celebrului bibliotecar din Petroșani devenit multiplu recordman mondial la înot și care au fost aventurile sale de până acum, Avram Iancu le-a oferit interesanta sa carte motivațională ”Schimbarea ești tu !”, evident, cu autograf.
Și de această dată, antrenamentul oficial al lui Avram Iancu, care se pregătește pentru doborârea recordului de durată la înot în ape fără curenți, s-a bucurat de sprijin din partea autorităților locale de la Timișoara, din partea Administrației Canalului Navigabil Bega, a organizatorilor principali ai acestui eveniment (Viva Facilities, Cabinet Nutriționist Dietetician Maria Varga, Avis 3000 și Tin Lavir) dar și a celorlalți sponsori oficiali care-i sunt aliați în noul și curajosul său demers sportiv din acest an: Casa Alex, Banca Transilvania, Elixir, Sifon Petrila, MCN CAFFE, FENIX România, Nutrivita.ro, Isostar Romania, Lumina Abundenței, CANAH Hemp Essentials, PRO HD, Jos pălăria – cafenea dependentă de cultură, Pitești Triathlon Team, Asociația Sportivă Apa Înseamnă Viață, Complex Montana – Straja, Adarco Invest Petroșani, Glasul Hunedoarei, Primăria Municipiului Petroșani ș.a.
Polisportivul Avram Iancu se pregăteşte pentru un nou record mondial la înot de anduranţă, acesta propunându-şi să străbată 150 de km, ceea ce înseamnă parcurgerea de două ori, de la un capă la altul, a Lacului Balaton din Ungaria într-o cursă continuă estimată să dureze trei zile şi trei nopţi (peste 72 de ore). Actualul record mondial este de 67 de ore şi 16 minute, stabilit de Sarah Thomas, din SUA, una dintre cele mai mari înotătoare ale lumii. În prezent, Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind ca anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute.