”Noaptea Muzeelor” la Castelul de la Hunedoara

Muzeul Castelul Corvinilor va fi gazda vizitatorilor săi care-și doresc să participe la un eveniment care implică întâlnirea cu istoria, dar și cu tinerii, eveniment derulat în cadril programului național ”Noaptea Muzeelor”.

Astfel, Sâmbătă, 12 iunie 2021, începând cu ora 16:00, Cercetașii României din județul Hunedoara vor organiza activități pentru copiii de toate vârstele, urmând ca de la ora 21:00 să se aprindă luminile gulguțelor, înbtr-un proiect tradițional care se desfășoară sub genericul Festivalul Luminii 2021! Festivalul Luminii este organizat în fiecare an în mai multe locații din România, cu scopul de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieții de zi cu zi și de a oferi copiilor, tinerilor și voluntarilor de toate vârstele o educație non-formală prin responsabilizarea lor și dezvoltarea abilităților de organizare în cadrul unui eveniment național.

Noaptea Muzeelor deschide și porțile Castelului Corvinilor pentru toți cei care vor să îl viziteze gratuit. Tot gratuită este și vizitarea celorlalte obiective muzeale din Hunedoara, respectiv Muzeul Casa Breslelor și Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara, care vor fi deschise sâmbătă între orele 21:00 – 00:00.

De asemenea, de la ora 22:00 vor fi proiectate imagini pe fațada Castelului Corvinilor (videomapping), iar în total vor fi trei proiecții, la distanță de 30 de minute (22:00, 22:30, 23:00).