PNL și-a ales liderii de partid în organizațiile locale din Valea Jiului

Seria alegerilor interne din PNL a debutat în județul Hunedoara, primele organizațiile care și-au ales liderii fiind cele din Valea Jiului.

Organizațiile din Valea Jiului au fost convocate joi, 10 iunie 2021 pentru a-și alege membrii din Birourile Permanente Locale.

În opinia președintelui interimar al Organizației județene PNL Hunedoara, în Valea Jiului principalul pilon liberal continuă să fie în municipiul Petrosani, unde administrația publică locală este condusă de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi din anul 2007. Acesta a fost reales la conducerea Organizației PNL Petroșani, pentru un nou mandat de 4 ani. ”Este un om care a știut să țină piept valurilor generate de adversari și și-a menținut încrederea pe care oamenii o au in el. Cu siguranță este model și sprijin la nevoie pentru liberalii din întreaga Vale a Jiului”, spune Vetuța Stănescu.

Liderul PNL Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi și-a făcut publică și poziția privind alegerile la vârf din PNL, declarând în mod public că îl susține pe premierul Florin Cîțu la președinția partidului, în competiția cu Ludovic Orban. ”Eu susțin candidatura domnului Prim-Ministru Florin Cîțu. Faptul că PNL are deja doi candidați în această cursă pentru funcția de președinte al partidului este un lucru bun. Este o competiție internă, cu doi candidați puternici. Domnul Orban este președintele Camerei Deputaților, domnul Cîțu este Primul Ministru al României. Însă eu cred că în acest moment mai potrivit pentru funcția de președinte al PNL este domnul Cîțu. Ambii candidați au argumente puternice pentru a-și susține această candidatură. Dl. Orban este un politician cu experiență, este trecut prin multe funcții administrative și politice, a dus multe bătălii politice de-a lungul carierei, este un bun negociator. Este președintele Camerei Deputaților și cred că este un loc potrivit pentru dl. Orban, având în vedere că PNL nu este singur la guvernare, este într-o coaliție, și această coaliție trebuie susținută în Parlament. Pe de altă parte, domnul Cîțu este un finanțist foarte bun, cunoaște foarte bine macroeconomie, toate mecanismele bugetare și financiare, ceea ce este foarte important, iar acest lucru se reflectă în rezultatele foarte bune pe care România le-a înregistrat după primul trimestru din 2021. Analizele Băncii Mondiale confirmă faptul că România este în primele 4 sau 5 state din Europa ca și creștere economică. Este un om tânăr, are energia necesară să ducă mai departe niște reforme foarte importante ale statului român, inclusiv în domeniul bugetar – fiscal, care este un domeniu – cheie. Pentru ca lucrurile să meargă bine în România, cred că primul ministru trebuie să fie și președintele partidului, astfel încât decizia să nu fie în altă parte, iar actul guvernamental să fie unul coerent”, și-a explicat Tiberiu Iacob – Ridzi poziția.

În urma alegerilor interne din cadrul organizațiilor PNL din Valea Jiului, au fost reconfirmați în funcție și liderii organizațiilor de la Lupeni – Cristian Roșu, Uricani – Ilie Pârvan și Aninoasa – Viorel Hăbian.

În schimb, la Vulcan, funcția de președinte al Organizației PNL a fost preluată de Octavian Gheorghiu, care îl înlocuiește astfel pe fostul lider, Dănuț Anghel. De profesie inginer, director al EM Vulcan, Octavian Gheorghiu a mai fost prezent în viața politică locală, ca membru activ al PSD.

Și la Petrila, în locul fostului primar Ilie Păducel, la cârma organizației locale a PNL revine omul de afaceri Constantin Ramașcanu, unul dintre cei mai vechi combatanți ai acestei formațiuni politice din Valea Jiului.

”Chiar dacă zona din sudul județului este considerată un fief de stânga, sunt mândră că tot mai mulți oameni se îndreaptă spre PNL și vor să se implice în viața urbelor. Sunt sigură că munca colegilor mei va da roade și in 2024 vom înregistra rezultate foarte bune. Le doresc succes tuturor colegilor aleși în funcții și le voi fi mereu alături”, a declarat Vetuța Stănescu, președinte interimar al PNL Hunedoara.