Muzeul Mineritului din Petroșani primește gratuit, în vizită, copiii, elevii și studenții

Home Stiri la zi Muzeul Mineritului din Petroșani primește gratuit, în vizită, copiii, elevii și studenții
Muzeul Mineritului din Petroșani primește gratuit, în vizită, copiii, elevii și studenții

Redeschiderea Muzeului Mineritului din Petroșani s-a bucurat de un real succes în primele două săptămâni, pragul instituției fiind trecut deja de câteva mii de vizitatori, mai ales că în această perioadă accesul publicului a fost gratuit.

Potrivit unei noi decizii adoptate în aceste zile de Consiliul local al municipiului Petroșani, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, gratuitatea pentru vizitarea Muzeului Mineritului, a Muzeului Muntelui și a expoziției de etnografie permanente, care funcționează împreună în spațiul muzeal din centrul Petroșaniului, este permanentizată pentru copii (până în 7 ani), elevi (pe baza carnetului de elev) și studenți (pe baza carnetului de studenți). De asemenea, pensionarii vor beneficia, pe baza cuponului de pensie, de a reducere cu 50% a biletului de acces în spațiul expozițional al Muzeului Mineritului de la Petroșani. Pentru grupurile de copii și tineri, însoțitorul grupurilor va beneficia, la rândul său, de gratuitate.

Conform legii, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestuia beneficiază de acces gratuit, indiferent de vârstă.

Potrivit decizia adoptate de Consiliul local, prețul standard al unui bilet de acces la muzeu pentru adulți este de 10,00 lei.

Consiliul Local Petroșani a aprobat și programul de funcționare al Muzeului Mineritului, care este următorul:

  • În zilele de Miercuri, Joi, Vineri – 8.00 – 16.00
  • Sâmbăta -10.00 – 15.00
  • Duminica – 10.00 – 14.00
  • În zilele de Luni și Marți – ÎNCHIS