Parteneriat al Instituției Prefectului cu mediul de afaceri hunedorean

Home Economie Parteneriat al Instituției Prefectului cu mediul de afaceri hunedorean
Parteneriat al Instituției Prefectului cu mediul de afaceri hunedorean

Două importante proiecte ale Instituției Prefectului județului Hunedoara au fost prezentate mediului de afaceri hunedorean, în cadrul unei întâlniri cu agenții economici care a avut loc joi, 16 iunie 2021 la Deva, cu mijlocirea Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara. Prefectul Călin Petru Marian a prezentat participanților la acest seminar proiectele Instituției Prefectului, intitulate „DEZVOLTĂM HUNEDOARA” și ”PROMOVĂM HUNEDOARA”.

La consultările privind direcțiile de acțiune ce trebuie urmate pentru susținerea mediului de afaceri local au participat, alături de reprezentanți ai companiilor din județ, subprefecții Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell, conducerea Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara, respectiv Crinela Gafton – director general și Viorel Arion – președinte, precum și directorul executiv al A.J.O.F.M, Georgeta Tomuța.

Discuțiile au fost referitoare și la piața forței de muncă și, prin prezentarea proiectului „Școala și cariera – Fii meseriaș”, la învățământul profesional dual ca o soluție pentru calificare în diferite domenii de care are nevoie mediul de afaceri local.

Cele două proiecte inițiate de Instituția Prefectului constau, în principal, în sprijinirea mediului de afaceri hunedorean și în promovarea turismului și a  firmelor din județ pentru a se dezvolta și a deveni competitive pe piață.

Prefectul Călin Petru Marian le-a transmis participanților că le stă la dispoziție cu sprijin instituțional pentru ca mediul de afaceri și instituțiile din județ ale statului să colaboreze pentru ca dezvoltarea afacerilor hunedorene, în același timp cu creșterea gradului de ocupare a necesarului de forță de muncă, să determine în această perioadă post pandemie, dezvoltarea județului Hunedoara. „Dacă vom avea proiecte pentru investiții, mai ales cele cu fonduri europene, dacă vom știi să atragem personal calificat și firmele hunedorene se vor sprijini  între ele, rezultatele pozitive se vor vedea pentru locuitorii județului” a spus Călin Petru Marian.