S-a redeschis circulația rutieră pe Transalpina

Home Reportaj S-a redeschis circulația rutieră pe Transalpina
S-a redeschis circulația rutieră pe Transalpina
Începând cu data de 16 iunie 2021, cea mai înaltă șosea alpină din România, Transalpina a fost redeschisă circulaţiei rutiere și pe sectorul Rânca –Curpăt , între km 34+800 și 79+200.
Potrivit DRDP Timișoara, decizia deschiderii circulației a fost luată în urma verificării stării drumul de către o comisie mixtă formată din reprezentanții DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea, IPJ Gorj și IPJ Vâlcea.
Șoferii trebuie să știe însă că pe DN 67 C, Rânca – Obârșia Lotrului (km 34+800 – 59+800), circulația va fi deschisă doar pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată de 3,5 tone în intervalul orar 07:00-21:00, cu o viteză maximă de 30 km/oră. Pe sectorul Obârșia Lotrului – Curpăt (între km 59+800 – 79+200) se circulă fără restricții.
De asemenea, turiștii care-și propun să urmeze traseul de acces către Transalpina din Valea Jiului, pe DN7A Petroșani – Obârșia Lotrului, trebuie să știe că pe un tronson de câțiva kilometri ai acestui drum, de la intrarea în Cheile Jiețului și până la Cabana Groapa Seacă, drumul este degradat, cu numeroase gropi. Drumarii au luat măsuri pentru includerea acestui important drum de interes turistic într-un program de investiții care urmează să fie derulat de DRDP Timișoara în cursul acestui an.
Circulația pe Transalpina va fi deschisă până la data de 1 noiembrie, dar în funcție de condițiile meteo CNAIR SA poate restricționa sau prelungi termenul de închidere a circulației.