Zi de sărbătoare în minunata lume a copilăriei, la Lupeni

Home Stiri la zi Zi de sărbătoare în minunata lume a copilăriei, la Lupeni
Zi de sărbătoare în minunata lume a copilăriei, la Lupeni

Sărbătoarea Rusaliilor a fost, anul acesta, dublată în municipiul Lupeni de sărbătoarea copiilor. Asta deoarece aici, duminică, 20 iunie 2021, a fost sărbătorită și Ziua Internațională a Copiilor, amânată inițial din pricina ploilor de la începutul acestei luni. De data aceasta, Dumnezeu a dat vreme bună peste Lupeni, motiv pentru care parcul CAP din oraș a fost de-a dreptul ”invadat” de copii, însoțiți de părinți și bunici, veniți aici să petreacă împreună o zi.

”O lume minunată în care veți găsi, numai copiii / O lume cu mult soare și mii de jucării, pentru copii !” Așa s-ar putea rezuma, în doar câteva cuvinte, atmosfera sărbătorii de la Lupeni dedicate copiilor. De altfel, acest cântec s-a auzit în repetate rânduri aici, atât în înregistrarea cu vocea inegalabilului Mihai Constantinescu, dar și într-o versiune originală a elevilor de la clasa de canto a profesorului Simona Ionașc de la Clubul Copiilor din Lupeni. Datorită acestor copii frumoși și talentați, dar și altor mici artiști talentați asemenea lor, de la Cenaclul ”Pas cu pas” (coordonat de prof. Petronela Baldovin), în spectacolul artistic organizat de municipalitatea din Lupeni cu acest prilej, copiii au fost, pe rând artiști și spectatori, culegând și oferind aplauze unii altora, spre încântarea oamenilor mari.

Copiii Lupeniului care și-au demonstrat și de această dată abilitățile vocale, sportive și de dans, au cules aplauze și aprecieri și din partea oficialităților locale (primar, viceprimar, consilieri locali și județeni ș.a.). Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță (care a venit la acest eveniment, evident, alături de cei doi copii ai săi, împreună cu soția și mama sa) spune că s-a simțit ca-n Paradis în această frumoasă lume a copilăriei care a prins viață la Lupeni. ”Nimic nu este mai încântător decât bucuria copiilor. Doar privindu-i cum se joacă, cum cântă, cum dansează, cum râd și cum se bucură de tot ceea ce se întâmplă frumos în jurul lor, îți crește inima de fericire și simți că trăiești cu adevărat. Ca tată și fiu, deopotrivă, am simțit și eu astăzi aceste sentimente și m-am bucurat că am reușit, în această sfântă zi creștină, să oferim copiilor din municipiul Lupeni o zi minunată, o zi cu mult soare și o zi cu distracție pe măsură pentru toți cei care au venit alături de noi. Tuturor copiilor, care de fapt ne fac și nouă viața, zi de o zi, o sărbătoare, le spun încă o dată La mulți ani, iar celor care au făcut posibil acest eveniment le mulțumesc din suflet”, a declarat, cu acest prilej, primarul Lucian Resmeriță.

Mulțumirile acestea se îndreaptă în primul rând către copiii care au participat la sărbătoarea copilăriei din Parcul CAP, autorităților locale care au aprobat desfășurarea acestui eveniment și care au pregătit cu adevărat de sărbătoare acest parc, celor de la Clubul Copiilor și Elevilor Lupeni, celor de la Cenaclul ”Pas cu pas”, dar și invitaților de la Teatrul ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, care au dat culoare petrecerii, cu spectaculoasele lor costume, cu statuile vivante care au făcut deliciul copiilor, dar și cu frumoasa poveste a ”Caprei cu trei iezi”, pusă în scenă aici, sub bagheta regizorală a maestrului Horațiu Ioan Apan.

Cuvintele sunt prea puține ca să poată descrie cum a fost cu adevărat sărbătoarea copilăriei în ziua de Rusalii la Lupeni, însă imaginile care însoțesc acest articol, dar și miile de fotografii care au inundat în aceste zile rețelele de socializare spun (aproape) totul despre o zi a copiilor fericiți de la Lupeni. O zi așa cum ne-am dori cu toții să fie fiecare zi din viața noastră.