Spitalul de Urgență din Petroșani rămâne pe mâini bune. Dr. Alin Vasilescu a fost confirmat pentru un nou mandat de manager al unității medicale.

Home Stiri la zi Spitalul de Urgență din Petroșani rămâne pe mâini bune. Dr. Alin Vasilescu a fost confirmat pentru un nou mandat de manager al unității medicale.
Spitalul de Urgență din Petroșani rămâne pe mâini bune. Dr. Alin Vasilescu a fost confirmat pentru un nou mandat de manager al unității medicale.

După ce pandemia de coronavirus a blocat aproape un an organizarea concursului pentru desemnarea managerului de la Spitalul de Urgență din Petroșani, procedurile legale au avut loc anul acesta, în prima jumătate a lunii iunie. Rezultatele definitive ale concursului confirmă încă o dată capacitățile manageriale ale reputatului chirurg dr. Alin Vasilescu, care și-a câștigat dreptul de a rămâne la conducerea celei mai mari unități medicale din Valea Jiului. Chiar dacă a fost singurul candidat pentru acest post, dr. Alin Vasilescu a tratat cu maximă atenție și responsabilitate concursul de manager al SUP, fapt confirmat de nota obținută pentru evaluarea programului său de management (9,00) și de nota de evaluare a abilităților sale manageriale (9,70), deja confirmate în activitatea depusă în mandatele sale precedente de la conducerea Spitalului de Urgență din Petroșani.

Dr. Alin Vasilescu este director general al SUP încă din anul 2011, fiind cel mai longeviv deținător al acestei funcții de conducere din întreaga istorie a spitalului. În vârstă de 49 de ani, dr. Alin Vasilescu face parte din categoria oamenilor dedicați profesiei de medic și, în egală măsură, dedicați Văii Jiului. După absolvirea reputatei Universități de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațeganu” din Cluj – Napoca, acesta a decis să revină în municipiul Petroșani, pentru a profesa în cadrul Spitalului de Urgență din Petroșani. Este medic primar pe specializarea chirurgie generală, dar are competențe și în chirurgia laparoscopică. Dr. Alin Vasilescu este de altfel unul dintre cei mai apreciați medici din județul Hunedoara. Din anul 2011 este și director general al Spitalului de Urgență din Petroșani care, sub conducerea sa, a reușit să facă pași importanți înainte, atât în ceea ce privește investițiile în infrastructura unității medicale și dotările cu aparatură medicală de specialitate cât și în diversificarea și creșterea constantă a calității actului medical de aici.

Toate acestea rămân în continuare deziderate de bază pentru noul său mandat de director al Spitalului de Urgență din Petroșani, ele regăsindu-se în Planul său managerial pentru perioada 2021-2024. În opinia directorului SUP, dr. Alin Vasilescu, ”punctele tari” ale acestei unități medicale sunt definite de o structură echilibrată pe diverse specialități medicale, acreditarea instituțională, cadre medicale bine pregătite, existența în cadrul spitalului a unității UPU-SMURD cu echipament și personal de calitate, indicatori de performanță foarte buni în anii precedenți, dotare cu aparatură performantă (CT, echocardiograf Doppler color, trusă laparoscopie clasică și ginecologică, endoscopie digestivă, ecograf performant și ecograf 4D etc), colectiv cu experiență, servicii medicale performante pe specializări deficitare la nivelul județului (neurochirurgie, chirurgie toracică), bună colaborare cu autoritățile locale și cele din domeniul sănătății, accesarea de fonduri guvernamentale și europene pentru modernizarea și dotarea unității medicale. În antiteză, în opinia managerului SUP, ”punctele slabe” ale spitalului sunt generate de finanțarea insuficientă, specializările deficitare, realizarea de venituri proprii limitate, reducerea numărului de paturi impuse în politica sanitară, parcul auto învechit și insuficient, confortul hotelier limitat pus la dispoziția pacienților, migrația forței de muncă și, în general, a populației din zona Văii Jiului sau schimbările structurale și funcționale impuse de gestionarea pandemiei Covid-19.

Pentru remedierea deficiențelor și pentru continuarea creșterii calității serviciilor medicale oferite pacienților în această unitate spitalicească importantă, reprezentativă la nivelul întregului județ, managerul dr. Alin Vasilescu își propune ca, în acest mandat, să acționeze în vederea îmbunătățirii finanțării Spitalului, îndeosebi prin includerea în contractul cu Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate Hunedoara a tuturor serviciilor medicale oferite pacienților dar și prin finalizarea contractelor majore de investiții care sunt nu doar cele mai mari de la momentul premergător punerii în folosință a acestui spital, ci și deosebit de importante pentru conturarea unei activități corespunzătoare în domeniul sănătății publice în cadrul Spitalului de Urgență din Petroșani.

Cunoscând calitățile profesionale, atât în domeniul managerial cât și medical, dar mai ales cunoscând probitatea morală a doctorului Alin Vasilescu, nu ne îndoim că, mai devreme sau mai târziu, țintele pe care acesta și le-a propus în noul să Plan managerial își vor găsi corespondent în întreaga activitate a acestei unități medicale deosebit de importante pentru Valea Jiului și județul Hunedoara.