”Junii Petrileni” au cules laurii Festivalului național de folclor de la Orșova

Home Cultură ”Junii Petrileni” au cules laurii Festivalului național de folclor de la Orșova
”Junii Petrileni” au cules laurii Festivalului național de folclor de la Orșova

Reluarea evenimentelor culturale și a festivalurilor artistice, atât de mult așteptată de public și de artiști în egală măsură, vine și cu rezultate apreciabile pentru artiști ai Văii Jiului.

Spre exemplu, membri Ansamblului folcloric ”Junii Petrileni” din orașul Petrila au avut nu doar o prestație de excepție pe scena Festivalului naționale de folclor ”Trandafirul de aur” de la Orșova, ci și meritul de urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului laureaților. Iar asta nu doar o dată, ci de trei ori.

Eveniment de referință în cadrul festivalurilor de gen din zona de vest a României, Festivalul ”Trandafirul de aur” de la Orșova a reunit, la ediția din acest an, un număr de 59 de concurenți, soliști, instrumentiști și ansambluri folclorice din județele Caraș, Dolj, Timișoara, Gorj, Bihor și Hunedoara. Județul nostru a fost reprezentat de Ansamblul ”Junii Petrileni”, coordonat de Mariana Cigmăian. Sub bagheta instructorului coregraf Constantin Cigmăian, Ansamblul ”Junii Petrileni” a avut o prestație apreciată de juriu ca fiind de excelență și, pe cale de consecință, trofeul festivalului, pe secțiunea de dansuri.

Și în ceea ce privește celelalte secțiuni ale festivalului de la Orșova, ”Junii Petrileni” s-au dovedit cei la înălțime, prin Miruna Ionela Cigmăian, care s-a clasat pe locul I, atât la secțiunea de interpretare ”Idolul Meu”, cât și la secțiunea Solist Muzică Populară.

Rezultatele sunt excelente, având în vedere faptul că acestea vin după o perioadă atât de lungă în care restricțiile pandemiei au făcut imposibilă nu doar participarea la evenimente de acest fel, ci și pregătirile membrilor acestei minunate echipe de păstrători și promotori ai tradițiilor folclorice autentice din regiunea Văii Jiului. Iar pentru asta se cuvin aprecieri binemeritate tuturor membrilor Ansamblului ”Junii Petrileni”, instructorului coregraf Constantin Cigmăian, coordonatorului Mariana Cigmăian, dar și părinților pentru sprijinul acordat, în mod constant, tinerilor artiști petrileni.