”Incredibil, dar adevărat ! Don Giovani și Flautul fermecat” (în)cântă la Colegiul Național ”Decebal” din Deva

Home Cultură ”Incredibil, dar adevărat ! Don Giovani și Flautul fermecat” (în)cântă la Colegiul Național ”Decebal” din Deva
”Incredibil, dar adevărat !  Don Giovani și Flautul fermecat” (în)cântă la Colegiul Național ”Decebal” din Deva

Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19, la Sala „Pro Arte” Colegiului Naţional „Decebal” publicul este invitat la o întâlnire inedită cu spectacolul ”Incredibil, dar adevărat! Don Giovanni și Flautul fermecat”.

Spectacol de muzică și poezie articulat pe textele și poemele lui Ion Bogdan Ștefănescu, în rostirea autorului care interpretează alături de discipolii săi, Salomeea Lois Bodea, Carina Boanţă și Mihai Vaida, spectacolul ”Incredibil, dar adevărat! Don Giovanni și Flautul fermecat” cuprinde cele mai cunoscute arii din operele lui W.A. Mozart, duete realizate chiar de către compozitor pentru saloanele princiare ale vremii. Cele două opere mozartiene sunt despărțite prin creația binecunoscutului compozitor român, Dan Dediu, care a compus, special pentru acest spectacol, o lucrare plină de umor, inspirată de o celebră temă mozartiană – Cartoon variations on a theme by Mozart.

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu este solist al Filarmonicii ”George Enescu”, Prof.univ.dr. la Universitatea Națională de Muzică din București și, totodată, membru al Uniunii Scriitorilor din România și laureat al premiului ”Cartea anului de poezie 2016”, premiu acordat de Filiala de Poezie București a Uniunii Scriitorilor din România, iar cei trei discipoli ai săi sunt recunoscuți de lumea muzical fiind unii dintre cei mai titrați flautiști ai generației lor, cu o activitate concertistică bogată în diverse formații camerale și simfonice de prestigiu ale României.

Evenimentul este inclus în seria de concerte „Turnee de poveste” la Deva ce se desfăşoară între 1 şi 3 iulie. Organizatorii evenimentului cultural sunt Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Intrarea se face pe bază de invitație. Invitațiile pot fi ridicate de cei interesați de la Centrul de Cultură ”Drăgan Muntean” din municipiul Deva, zilnic între orele 9-16.